ПоддержатьУкраїнська

Парламент звільнив Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я

StopCor
StopCor

StopCor

Парламент звільнив Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я

Верховна Рада України звільнила з посади міністра охорони здоров'я України Максима Степанова. Відповідне рішення парламентарі прийняли 18 травня під час позачергового пленарного засідання. 

 Фото: maksym.stepanov/Facebook

Таке рішення підтримали 292 народних депутати.

"Ще одна причина моєї відставки - це те, що я вибивав зарплати для медиків. Я маю чіткий план, як повністю здолати пандемію. Для цього потрібно дві складових - час та ваша підтримка", - сказав з трибуни ще до голосування Степанов.

Як заявив Петро Порошенко, звільнення Степанова не вирішить проблему в галузі охорони здоров'я.

"Для нього (Степанова, ред.) відставка - це найгуманніший спосіб покарання. За ці два роки він - четвертий міністр охорони здоров'я. Очевидно, що проблема тут не в міністрі Степанові. Відповідальність за закупівлю вакцин лежить в першу чергу на головах держав", - наголосив він.

У той же час більшість нардепів наголосили на провалі вакцинації в Україні, а також на спробах підкупу та тиску на парламентарів Степановим заради його підтримки.

Зазначимо, сьогодні парламентарі звільнили також міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економіки Ігоря Петрашка.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, ЗМІ поставили під сумнів анонсоване звільнення Степанова. Сам же міністр заявив, що заяву на звільнення не писав і здаватися не збирається.

Другие новости