ПоддержатьУкраїнська

Парламентська ТСК звернеться до Зеленського через провальну реформу Кабміну щодо ліквідації ДАБІ

StopCor
StopCor

StopCor

Парламентська ТСК звернеться до Зеленського через провальну реформу Кабміну щодо ліквідації ДАБІ

Представники Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду звернуться до Президента України Володимира Зеленського з проханням «зупинити дію антиконституційних та протизаконних постанов Кабміну». Про це 6 листопада заявив очільник ТСК Андрій Пузійчук під час брифінгу.

 Андрій Пузійчук Фото: скріншот

«Учора було прийнято рішення направити звернення до Президента України як гаранта додержання Конституції з проханням зупинити дію антиконституційних та протизаконних постанов Кабміну за номером 218 та 219 та прийнятих відповідно до цих постанов нормативно-правових актів з метою відновлення роботи ДАБІ з реформування галузі в законний спосіб з мотивів невідповідності Конституції в порядку пункту 15 ч. 1 ст. 106 Конституції України.

Друге – підготувати та внести на розгляд Верховної Ради як органу законодавчої влади України, який відповідно до пункту 13 ч. 1 ст. 85 Конституції України здійснює контроль за діяльністю Кабінету Міністрів, проєкт постанови Верховної Ради України «Про заслуховування Прем'єр-міністра України та відповідальних членів уряду щодо стану реформування галузі і прийняття відповідного рішення за наслідками розгляду». Ми очікуємо, що коли буде доповідати Прем'єр-міністр, то і уряд, і народні депутати, і журналісти, і громадяни, і галузь отримають відповідь на ці питання, які ви ставите. Сьогодні відповіді від профільного Міністерства немає. Немає бачення реформи. Є якісь дуже декоративні мрії, але немає чіткого плану з зазначенням термінів», – заявив він, відповідаючи на питання щодо поновлення роботи держбудконтролю.

Пузійчук наголосив, що постанови Кабміну щодо створення нових інституцій (державна інспекція містобудування, державна сервісна служба) замість ДАБІ, прийняті всупереч закону про регулювання містобудівної діяльності.

«Ці установи не можуть працювати. Тобто вони на сьогоднішній день не працюють. Є питання щодо їхньої легітимності. Члени ТСК намагалися з'ясувати: де фізично перебувають ці організації, за рахунок чого вони фінансуються, які їхні контактні телефони? Тобто тимчасова слідча комісія не може з'ясувати фактичного перебування новостворених інспекцій. Що стосується ліквідовуваної ДАБІ – вона сьогодні працює, але що відбувається? Начебто ДАБІ ліквідована, але вона працює. Стосовно роботи ДАБІ є дуже багато питань та нарікань», – додав нардеп.

https://www.facebook.com/watch/?v=1839429449545137

Зазначимо, раніше редакція "СтопКору" візуалізувала "дерево корупції в ДАБІ", у якому показала кураторів корупційних схем державного органу по всій країні.

Другие новости