ПоддержатьУкраїнська

Печерський райсуд Києва заарештував землі колишнього нардепа-комуніста

StopCor
StopCor

StopCor

Печерський райсуд Києва заарештував землі колишнього нардепа-комуніста

Печерський райсуд Києва заарештував 13 земельних ділянок екс-нардепа від Комуністичної партії України Ігоря Калєтніка.

Арешт накладено на ділянки загальною площею 26 га в селі Гавришівка Вінницького району в рамках кримінальної справи за фактом одержання неправомірної вигоди і передачі родичам колишнім першим віце-спікером Верховної Ради Калєтніком, інформують "Наші гроші".

За даними слідства, в 2009 році невідома жінка купила ці ділянки по 100 тис. гривень за кожен і в 2013 році перепродала родичу Калетника у п'ять разів дорожче. При цьому родич Калєтніка з 2002 по 2013 рік отримав лише 176 тис. гривень доходу.

Також повідомляється, що сам Калєтнік в 2001-2014 роках працював тільки в державних органах влади та отримував лише зарплату, проте в 2013 році задекларував понад 90 млн гривень доходів і майже 34 млн гривень доходів дружини і дочок за рахунок подарунків і продажу майна. За даними слідства, батьки Калєтніка подарували йому більше 65 млн. гривень.

Центр протидії корупції допускає, що Калєтнік зазначив дані доходи в декларації після переказу на рахунок його дочки в РФ майже 7 млн доларів в середині березня 2014 року, і він намагався їх легалізувати в декларації. На даний момент нікому з фігурантів справи не повідомили про підозру.

За даними Єдиного держреєстру судових рішень, у грудні 2014 слідчі Генпрокуратури отримали доступ до рахунків дружини, кузини і батька Калєтніка у 13 банках. А у грудні 2015-го суд надав їм доступ до акту перевірки Нацбанком банку "Райффайзен Аваль" з питань дотримання вимог валютного законодавства при переказі валюти до Москви у березні 2014 року. Також відомо, що адвокат Калєтніка наприкінці 2015 року подавала заяву про закриття кримінального провадження, та отримала відмову.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Ігорю Калєтніку було винесено повідомлення про підозру у фальсифікації підрахунку голосів на засіданні парламенту 16 січня 2014 року. Оскільки Калєтнік втік до Росії, його оголошено в розшук.

Між тим, як з'ясували журналісти, родина Калєтніка продовжує заробляти на бізнесі, оформленому на його родичів та побудованому на державній власності.

Другие новости