ПоддержатьУкраїнська

Пережив 9 міністрів: як начальник фіндепартаменту МінАПК Баграт Ахіджанов заробив статки на блокуванні роботи держпідприємств

StopCor
StopCor

StopCor

Пережив 9 міністрів: як начальник фіндепартаменту МінАПК Баграт Ахіджанов заробив статки на блокуванні роботи держпідприємств

Кричущий випадок на Полтавщині: під носом у держави з елеватора комбінату хлібопродуктів вкрали 23 тисячі тонн зерна вартістю понад 100 мільйонів гривень. У попередньому сюжеті "СтопКор" розкрив злочинну схему та імена тих, хто і як ці кошти привласнив. Нові факти й подробиці у справі – у матеріалі Христини Кришихи.

https://www.youtube.com/watch?v=Yw4qFKB-hRg

Нагадаємо, попереднє розслідування "СтопКору" вивело на виконувача обов'язків директора підприємства Олега Старих, який цю посаду обіймав 10 місяців. Міністерство продовжувало йому контракт на співпрацю 5 разів. Щоразу пан Старих повинен був подавати фінансову звітність міністерству, яке мало проводити аудит.

Але чому жодна з ревізій не виявила зникнення понад 20-ти тисяч тонн зерна? Можливо тому, що й аудиту від МінАПК не було або був, але із закритими очима? А заплатили за це із вкрадених 100 мільйонів?

А тепер пояснимо, чому це відбувається. Усі процеси звітності, подання і затвердження керівників державних підприємств на посаду проходять через господарсько-фінансовий департамент, очолюваний Багратом Ахіджановим.

Про статки та невідповідність способу життя й доходів його сім'ї в наших сюжетах ми вже розповідали неодноразово.

Пан Ахіджанов усе життя працює на державній службі, але має розкішні статки

Якщо дослідити кар'єру Баграта Ахіджанова у Міністерстві АПК, то він справжній ветеран цього відомства: починав ще за часів президента Ющенка, зберіг посаду за Януковича та Порошенка, пережив 9 міністрів. І не втратив крісла при Зеленському.

Але слова Баграта Ахіджанова суперечать його діям. "СтопКору" вдалось знайти підприємства, які підтвердили, що Баграт Рафікович відверто ігнорує фінансові звіти, які йому подають керівники установ. А без таких звітів підприємства не можуть далі функціонувати.

Отже, чиновник, який мав розвивати галузь, навмисно блокує роботу – ймовірно, з власних корисливих цілей.

Другие новости