ПоддержатьУкраїнська

Перші 47 – на вихід: Тимофій Милованов анонсував масштабне кадрове перезавантаження Мінекономрозвитку

StopCor
StopCor

StopCor

Перші 47 – на вихід: Тимофій Милованов анонсував масштабне кадрове перезавантаження Мінекономрозвитку

У Міністерстві економічного розвитку тривають кадрові чистки: вже «полетіли голови» 43-х керівників державних підприємств і 4-х держслужбовців категорії А. Про це повідомив 17 листопада міністр Тимофій Милованов у пості на своїй сторінці у Facebook.

Утім, нещодавні 47 звільнень – це лише перші ластівки. Коментуючи це повідомлення журналістам, пан міністр анонсував продовження кадрових змін.

https://youtu.be/fXPkKgenUA0

За його словами, головними критеріями при ухваленні рішень щодо звільнення є фінансові результати, ризики корупції, дисципліна – тобто стандартні показники ефективності діяльності. Усі кейси обговорювались із заступниками та були винесені на так зване дорадче, неформальне голосування, проте кінцеві кадрові рішення ухвалює власне міністр і Кабмін.

Милованов наголосив, що його меседж не був персоналізований, оскільки він свідомо не хоче називати конкретні прізвища звільнених керівників.

«Тому що люди можуть бути не винні, вони могли просто працювати в системі. Ми маємо людяно ставитись до всіх українців, а провину може довести тільки суд», – зауважив міністр.

Пан Тимофій також прокоментував закиди про те, що серед звільнених Мінекономрозвитку – керівники з хорошим досвідом та гарними відгуками, натомість їхні місця посідають люди із сумнівною репутацією.

«Я підходжу до цього системно, будуть як хороші призначення, так і погані. Погані ми будемо перепризначати. Ми завжди призначаємо виконувачів обов'язків і відкриваємо конкурс. Щодо прийняття на роботу – моя позиція відкрита. Там, де немає державної таємниці, конкурси навіть почали транслювати», – наголосив головний економіст країни.

Другие новости