ПоддержатьУкраїнська

Петрашко пішов, а його люди лишились? Очільницю Держпродспоживслужби Магалецьку звинуватили в замовчуванні корупції

StopCor
StopCor

StopCor

Петрашко пішов, а його люди лишились? Очільницю Держпродспоживслужби Магалецьку звинуватили в замовчуванні корупції

Керівник Держпродспоживслужби Владислава Магалецька ігнорує інформацію про факти протиправних дій працівників служби. Відповідну заяву зробив нардеп Олександр Гайду.

 Фото: Vladyslava Magaletska/Facebook

Він уточнив, що йдеться про черговий корупційний скандал, де замішаний перший заступник голови Миколаївського обласного управління Держпродспоживслужби. Останнього затримали за вимагання хабара у 2000 доларів США співробітники поліції і прокуратури, пише УНН.

«Черговий хабар серед чиновників Держпродспоживслужби – відомства, на діяльність якого надходять постійні скарги від бізнесу. Що приховує керівництво Держпродспоживслужби? Зазначу одну важливу деталь, до створення робочої групи ми неодноразово зверталися до Владислави Магалецької з вимогою змінити підхід до формування кадрів і посилити критерії підбору кадрів у службі, засновуючи їх виключно на професійних якостях кандидатів. Проте, висловлені вимоги пані Магалецька залишила без уваги, а коментувати роботу своїх підлеглих вона відмовилася.

Замість того, щоб виконувати свої прямі функціональні обов'язки, Владислава Магалецька звернулася до регламентного комітету ВР України, скаржачись на дії створеної депутатами робочої групи. І, як показали недавні події, ми мали рацію: їм усім є, що приховувати. Варто відзначити, що затриманого чиновника на цю посаду рекомендувала особисто Владислава Магалецька! Тепер у робочої групи є всі підстави вважати діяльність Владислави Магалецької на посаді керівника відомства неефективною і такою, що вимагає кардинальних змін», – заявив Гайду.

Зазначимо, Владислава Магалецька отримала посаду голови Держпродспоживслужби без конкурсу в листопаді минулого року. За офіційною версією, скасування конкурсу пов'язане з тим, що в такий спосіб уряд боровся з COVID-19За неофіційною – Магалецька отримала посаду за рекомендацією міністра економіки Ігоря Петрашка.

Раніше член Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування народний депутат Павло Бакунець засудив бездіяльність голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, а також спроби замовчування масової загибелі червонокнижних птахів у заповіднику Асканія Нова.

Зокрема тоді на Херсонщині вимерло 185 сірих журавлів, які занесені до Червоної Книги України. Помирати масово почали й інші червонокнижні та дикі птахи. На початку березня журналісти Херсонщини звинуватили керівництво Держпродспоживслужби та регіонального відділення у приховуванні правди про загибель диких птахів у регіоні.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко пояснила, що птахів умисно ніхто не труїв — трагедія сталася внаслідок бездіяльності керівництва Держпродспоживслужби. Тимочко зазначила, що для того, щоб провести необхідні аналізи та з’ясувати причину проблеми було вдосталь часу, однак причина бездіяльності, на її думку, криється у профнепридатності голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, призначеної на посаду ще в листопаді.

Зі свого боку еколог Тетяна Лампіка вважає, що бездіяльність Владислави Магалецької в галузі екології та в ситуації з загибеллю птахів пояснюються тим, що ця сфера фінансово не вигідна для голови Держпродспоживслужби.

Другие новости