ПоддержатьУкраїнська

Під кримською прокуратурою зібрався мітинг через радника Баканова (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

Під кримською прокуратурою зібрався мітинг через радника Баканова (фото)

Радник Баканова Банчук покриває скандального забудовника Толмачова в СБУ – про це активісти ГО “Стоп Корупції” заявили під час акції протесту 8 жовтня під прокуратурою АР Крим. Адже саме ця прокуратура порушила кримінальне провадження через незаконні дії Миколи Толмачова, яке намагається закрити СБУ АР Крим.  Активісти просять змінити орган досудового слідства, бо вбачають зацікавленість СБУ у покриванні забудовника.

 Акція протесту ГО ''Стоп Корупції'' під прокуратурою АР Крим Фото: СтопКор

“Як нам стало відомо, кримінальне провадження стосовно Толмачова може бути закритим досудовим органом СБУ АР Крим. А все тому, що у пана Толмачова є свій адвокат – Банчук, який безпосередньо є радником пана Баканова. Ми неодноразово подавали звернення до НАБУ та ДБР, бо сьогодні вчиняються протиправні дії. Почате фіктивне кримінальне провадження СБУ щодо незаконного заволодіння майна, що належало компанії «ТММ» та безпосередньо Толмачову. Це майно було продане як застава банком на аукціоні. Толмачов не заспокоюється і давить підприємців через «ТММ» та СБУ”, – зазначили активісти ГО “Стоп Корупції”.

 Прокуратура АР Крим у Києві Фото: СтопКор

Активісти наголошують на тому, що СБУ має звернути увагу на протиправні дії Толмачова, а не сприяти йому. Тож вони звернулися до генерального прокурора АР Крим, аби повідомити, що СБУ хоче закрити кримінальне провадження, яке почала прокуратура автономної республіки Крим. 

 Акція протесту ГО ''Стоп Корупції'' під прокуратурою АР Крим Фото: СтопКор

Як повідомляв “СтопКор” раніше, компанія “ТММ” Миколи Толмачова встигла відзначитись у низці “зашкварів” і вийти сухою з води. Зокрема, йдеться про незаконне будівництво, бізнес в окупованому росіянами Криму та багатомільйонну заборгованість за банківськими кредитами. За даними активістів, фактично в рамках кримінальних проваджень керівництвом та слідчими СБУ здійснюється рейдерський напад на приватні компанії, які придбали на законних підставах заставне нерухоме майно злісного банківського боржника («ТММ»): ТОВ «Парадай 3», страхова компанія «Unives», ТОВ «Ріелтек».

 Микола Толмачов Фото: СтопКор

Це робиться слідчими СБУ (у змові з процесуальними керівниками з ОГПУ) в інтересах та на користь власників банківського боржника «ТММ» для рейдерського захоплення на користь «ТММ» чужого нерухомого майна на загальну суму більш як 230 млн грн.  Активісти упевнені, що СБУ використовують в цьому нападі як інструмент залякування та процесуального тиску. Слідчими діями з боку СБУ здійснюється всіляке перешкоджання господарській діяльності вказаних підприємств та незаконний тиск на інших суб’єктів.

Другие новости