ПоддержатьУкраїнська

Після заборони суду: видавництво “Віват” запустили друк нового накладу книги "Справа Василя Стуса".

StopCor
StopCor

StopCor

Після заборони суду: видавництво “Віват” запустили друк нового накладу книги 'Справа Василя Стуса'.

У видавництві “Віват” повідомили, що вони запустили у друк новий наклад книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, з якої суд постановив видалили інформацію про голову політичної партії “Опозиційна платформа за життя” Віктора Медведчука. 

 Фото: Facebook Катерина Аврамчук

Про це пише Українська правда з посиланням на Facebook сторінку Вахтанга Кіпіані та маркетингового директора ТОВ "Віват" Катерину Аврамчук.

"Новий наклад запустили в друк! А тепер в студію жарт про те, що вічно можна дивитись на три речі. Про вогонь і воду ви знаєте, а третє – це друк книжки "Справа Василя Стуса"', - написала Аврамчук.

За словами Кіпіані, надрукують ще 15000 книг на додачу до 19900 уже проданих.

Автор також виклав посилання на форму, де можна замовити документальне видання "Справа Василя Стуса".

 Фото: Facebook Катерина Аврамчук

Зазначимо, Віктор Медведчук з 24 вересня 1980 року виступав захисником у процесі над Василем Стусом, хоча сам поет від нього відмовився. Уже 2 жовтня того ж року Стусу зачитали вирок за "антирадянську діяльність і пропаганду", не давши виступити з останнім словом і за відсутності підсудного. Уже в листопаді 1980 року Стус потрапив у табір особливого режиму, де помер 4 вересня 1985 року. Згідно з архівами, Медведчук у промові захисту сказав, що "всі злочини Стуса заслуговують покарання", але просив звернути увагу на те, що Стус виконував норму на підприємствах і що поет переніс тяжку операцію шлунка. Медведчук згодом виправдовувався, що роль адвоката в таких процесах у СРСР була мінімальною і він не міг врятувати Василя Стуса.

За незалежності України Медведчук очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми, а в 2019 році став народним депутатом від партії "Опозиційна платформа – За життя". Він є кумом президента Росії Володимира Путіна, який хрестив його доньку Дарину.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, в Офісі Президента відреагували на рішення суду в справі книги про Стуса.

Другие новости