ПоддержатьУкраїнська

Плівки Гончарука: Рожкова з НБУ розповіла про хитрощі з циклом та порівняла Україну з Австралією

StopCor
StopCor

StopCor

Плівки Гончарука: Рожкова з НБУ розповіла про хитрощі з циклом та порівняла Україну з Австралією

Заступниця очільника Нацбанку Катерина Рожкова, яку звинувачують у корупції та виведенні коштів з НБУ, втрапила до чергового скандалу. Записи того, як Рожкова та її бос Яків Смолій у компанії Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, Оксани Маркарової й Тимофія Милованова збиралися на нараду до "тупого президента" Зеленського, підірвали Мережу 15 січня.

https://www.youtube.com/watch?v=Diz3hhavd_s&feature=youtu.be

"Ми не можемо намалювати економічну політику. У нас є цілі міністри для цього в міністерствах. І ми з Тимофієм (Миловановим – прим. "СтопКору") це обговорювали. Ми ж домовлялись як? Зробімо 3-х, 5-річний наказ", – стверджує на плівці жіночий голос, схожий на голос пані Катерини.

Фото: скрін

"Для того, щоб були інвестиції в концесії, нашим завданням було зробити макроекономічну стабільність. Вона вже є. Ось ці речі треба показати. Тоді, мабуть, можна буде сказати: ми йдемо приблизно таким шляхом", – додала жінка.

Зі свого боку чоловік, чий голос нагадує голос міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, поцікавився, як відповісти на питання щодо погіршення платіжного балансу при зміцненні валютного курсу.

Фото: скрін

"Якщо ми говоримо про торговий баланс, скажімо відверто, як такі речі, як курс, як інфляція впливають на економіку з якимось лагом. Ось так, одним помахом нічого не відбудеться. Вчора у тебе був курс 24, сьогодні 23 з половиною, і різко змінився в тебе торговий баланс. Тому що є цикл виробництва у промисловості. Він починається за одного курсу, завершується за іншого і починається знову. Для того, щоб щось змінити, треба принаймні, щоб цикл закінчився. У середині циклу ти не можеш нічого змінити", – відповіла співрозмовниця.

Фото: скрін

"Хороша ідея може бути, знаєте в чому? Взяти умовно схожу на нас країну, у якої є сильний потенціал в аграрній сфері та якомусь важкому секторі, і подивитись історію, як змінювалась структура економіки, і як зараз. Не Аргентина – це якраз Данилишина сценарій. Припустимо, Австралія", – запропонувала вона.

Другие новости