ПоддержатьУкраїнська

Політолог Якубін розповів про переговори з Росією щодо Донбасу

StopCor
StopCor

StopCor

Політолог Якубін розповів про переговори з Росією щодо Донбасу

З Росією зараз треба розмовляти з приводу врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Таку думку висловив політолог Олексій Якубін.

"Росія, неформально, але багато в чому виступає голосом ОРДЛО, у тому числі в міжнародних переговорах - так вже склалося. І, звичайно, тут, від Володимира Путіна, багато чого залежить. Але, на мій погляд, внутрішня ситуація в Росії, зовнішньополітична ситуація - вона зараз досить сприяє тому, щоб вести, при бажанні, переговори з Росією, щоб Росія була налаштована на те, щоб Донбас активніше повернувся в Україну і сталася ця інтеграція", - сказав політолог.

За словами Якубіна, при цьому не варто забувати, що у Росії є проблема внутрішня, пов'язана з тим, хто змінить Володимира Путіна у 2024 році, коли в РФ пройдуть президентські вибори.

"У Росії є частина внутрішніх проблем, їх, звичайно, не можна порівняти з українськими, але вони теж є, ми це бачимо. Є міжнародні геополітичні проблеми. Зрештою - є санкції, вони начебто і не впливають, але Росія хотіла б, щоб їх не було, тому роль Володимира Путіна - значна і ми бачимо, що європейські лідери з багатьох проблем так чи інакше звертаються не тільки до Києва, але і до Москви - навіть коли йдеться про транзит газу, про ситуацію, пов'язану з Донбасом, з Нормандськими переговорами", - зазначив політолог Олексій Якубін, передає "Донецькі новини".

Другие новости