ПоддержатьУкраїнська

Порошенка звинувачують у зловживанні владою

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенка звинувачують у зловживанні владою

10 вересня, суд зобов'язав Офіс генпрокурора України почати нове розслідування відносно ексглави держави Петра Порошенка.

 Фото: Прямий

Про це повідомляє "Відкритий" з посиланням на Telegram-канал юриста Андрія Портнова.

"На цей раз фабула дуже проста - з метою заволодіння 101,7 млн гривень державних коштів, здійснюючи контроль над компанією "Кузня на Рибальському", в 2017 році фігурант увійшов у змову з посадовими особами Міністерства фінансів і з метою отримання преференцій для власного бізнесу, отримав кредит в контрольованому ним і його родичами "Укрексімбанку" під гарантії Мінфіну.

Отримані гроші були викрадені і державному банку не повернуті, після чого борги підприємства, що належить головному державному і військовому злочинцеві, погасив Мінфін за рахунок державного бюджету.

Суд зобов'язав почати розслідування за фактом шахрайства та зловживання владою (ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст . 364 КК України)", - написав Андрій Портнов.

На даний момент відносно Петра Порошенко відкрито три кримінальних провадження, проте раніше суд відмовився обрати йому запобіжний захід за незаконне призначення першим заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Другие новости