ПоддержатьУкраїнська

Порошенко домовився з Ер-Ріядом про оборонну співпрацю

StopCor
StopCor

StopCor

Порошенко домовився з Ер-Ріядом про оборонну співпрацю

Саудівська Аравія та Україна підпишуть нові угоди, які стосуються сфери оборони. Петро Порошенко зауважив, що сторони вже значно зміцнили свої відносини.

Новину повідомляє "Преса України".

Результатом візиту українського президента Петра Порошенка до Саудівської Аравії стали нові домовленості про співпрацю між двома країнами. Так, лідер України домовився з королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом підписати угоди про співпрацю у сфері оборони.

"Ми фактично завершили обговорення і готові до підписання угоди про співпрацю у сфері оборони. Можу заявити, що зараз реалізуються два надзвичайно важливих великих контрактів в сфері військово-технічного співробітництва", – наголосив Порошенко.

Президент особливо наголосив, що дві країни вже просунулись у питанні авіабудівництва. За словами Порошенка, українське судно "Антонов" 132Д скоро буде у серійному виробництві для Саудівської Аравії. Крім того, президент анонсував запуск виробництва нової лінійки літаків безпосередньо у королівстві.

Нагадаємо, офіційний візит Петра Порошенка до Саудівської Аравії тривав з 31 жовтня до 1 листопада. До слова, наступною поїздкою Порошенка буде до Об'єднаних Арабських Еміратів, де обговорить питання двостороннього співробітництва у політичній, безпековій та інвестиційній сферах.

Другие новости