ПоддержатьУкраїнська

"Посаду за 1,5 млн доларів бажаєте?" – шахрай пропонував місця у держорганах під виглядом наближеного до ОП

StopCor
StopCor

StopCor

'Посаду за 1,5 млн доларів бажаєте?' – шахрай пропонував місця у держорганах під виглядом наближеного до ОП

Правоохоронні органи затримали у центрі столиці чоловіка, який "продавав" керівні посади у державних органах та на підприємствах.

Він називався клієнтам близьким другом чи не усіх вищих осіб у державі та пропонував "тепле" місце за грошову винагороду.

Деталі повідомляє пресслужба ГПУ.

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної прокуратури громадянину України, який намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом шахрайства, повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України.

За версією слідства, він, видаючи себе за близького товариша вищих посадових осіб держави, а саме: Президента України, Голови Верховної Ради України, Керівника Офісу Президента України, Першого заступника Керівника Офісу Президента України, Віцепрем'єр-міністра України – Міністра цифрової трансформації та, створюючи враження про серйозність своїх зв’язків і вплив на політичну ситуацію, зокрема, на розв'язання кадрових питань щодо призначення на керівні посади в органи влади, вводив потерпілих в оману та намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах.

Зокрема, за так зване призначення потерпілого на керівну посаду заступника одного з державних підприємств у сфері освіти, вищевказана особа вимагала передати нібито "кураторам" грошові кошти двома траншами – 28 тис. грн та 50 тис. доларів США.

За його вимогою 18 жовтня 2019 року 28 тис. грн було перераховано на вказаний ним картковий рахунок. При цьому, за даними слідства, отримані від потерпілого кошти він не мав наміру передавати зазначеним службовим особам, а планував заволодіти ними.

31 жовтня 2019 року після одержання другої частини грошових коштів у розмірі 50 тис. доларів США його було затримано на місці скоєння злочину.

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчиненого злочину, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Другие новости