ПоддержатьУкраїнська

Посол США в НАТО попередив Росію про наслідки за конфронтацію 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

Посол США в НАТО попередив Росію про наслідки за конфронтацію 

Посол США в НАТО Джуліана Сміт у Брюсселі заявив, що Росію чекають серйозні економічні санкції у разі продовження конфронтації з Україною.

 НАТО попереджає Росію про наслідки Фото: shutterstock

Про це пише Європейська правда.

"Ми чітко дали зрозуміти кремлю, що рішуче відповімо на агресію, включаючи серйозні економічні санкції. НАТО також готовий посилити оборону на східному фланзі. Ми готові змусити Росію заплатити високу ціну за агресію в Україні. Наш меседж залишається незмінним – ми хочемо побачити повне виконання Мінських угод та відведення Росією своїх військ. Але якщо Росія продовжить конфронтацію, то будуть серйозні наслідки", - сказала Сміт.

Вона наголосила, що США продовжують підтримувати суверенітет, територіальну цілісність та незалежність України.

"Давайте говорити чітко: дії Росії призвели до цієї кризи, ми готові використати дипломатію для деескалації ситуації. НАТО готове до діалогу з Росією, але водночас ми єдині у стримуванні загроз проти наших союзників та подальшої агресії проти наших партнерів у Європі", - сказала посол.

Читайте також інші схожі новини:

  • Пізніше держсекретар США Ентоні Блінкен закликав Росію відвести війська від кордону з Україною та обрати шлях деескалації. Він також наголосив, що Сполучені Штати Америки не можуть ризикувати, щоб повторився сценарій 2014 року.
  • Видання Financial Times вважає, що за допомогою безпрецедентного поширення даних розвідки Сполучених Штатів Америки про приготування Москви до повномасштабного нападу на Україну, Байден зміг переконати НАТО у реальності російської загрози.
  • Голова делегації Росії на переговорах у Відні з питань військової безпеки та контролю над озброєннями Костянтин Гаврилов заявив, що Росія дасть “військову відсіч”, якщо НАТО продовжить наступати на “хворі точки”.
  • Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що у разі повномасштабного вторгнення Росії в України вистачить зброї для відсічі.

Другие новости

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Земля, имение и квартиры в Киевской области: журналисты посетили владение заместителя командующего НГУ Билоуса (фото)

Журналисты СтопКора приехали к заместителю командующего Нацгвардией Билоусу, чтобы спросить о скандальном приобретении формы для НГУ и его декларации