ПоддержатьУкраїнська

Повернення країни-агресора: в ПАРЄ дозволили Росії не виконувати вимоги щодо відновлення територіальної цілісності України

StopCor
StopCor

StopCor

Повернення країни-агресора: в ПАРЄ дозволили Росії не виконувати вимоги щодо відновлення територіальної цілісності України

Запровадженні раніше санкції проти РФ знімаються й країна-агресор повертається в ПАРЄ без виконання вимог щодо відновлення територіальної цілісності й суверенітету України. Інформує “Уніан”.

Повідомляється, що в Парламентській асамблеї Ради Європи дозволили делегації Російської Федерації повернутися в сесійну залу Асамблеї з відновленням усіх прав без виконання жодних умов, які стосуються відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, в тому числі припинення окупації Криму та окремих частин Донбасу.

Про результати відповідного голосування оголосила президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі-Паск'є на засіданні літньої сесії, яка відбувається 24-28 червня у Страсбурзі (Франція).

“За” відповідну резолюції проголосувало 118 парламентарів, “проти” проголосувало 62, і ще 10 утрималося. Таким чином в ПАРЄ підтримали проект резолюції про зміцнення процесу прийняття рішень в Асамблеї щодо повноважень і голосування, який створив можливість для зняття санкцій з російської делегації. У зв'язку з цим рішенням, механізм запровадження санкцій, який в ПАРЄ діяв до цього, відтепер скасований, а запроваджені раніше санкції проти делегації РФ знімаються.

Читайте також: "Клімкін розповів про повернення Росії в ПАРЄ".

Другие новости