ПоддержатьУкраїнська

Президент звільнив голову Буської РДА, якого спіймали на хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

Президент звільнив голову Буської РДА, якого спіймали на хабарі

Президент Зеленський звільнив із займаної посади очільника Буської райдержадміністрації Олега Коваля. Про це йдеться в розпорядженні президента України №514 від 23 листопада. Про це повідомляє "Львівський портал".

 Фото: Facebook

У документі вказано, що голову Буської РДА Олега Коваля звільняють, бо той написав заяву на звільнення.

Втім на початку листопада 45-річного Олега Коваля спіймали на отриманні хабара. Очільник Буської РДА отримав талони на тонну безкоштовного пального. За це він мав посприяти у зміні цільового призначення земельної ділянки для того, аби на ній могли збудувати АЗС та придорожній сервіс.

Після викриття держслужбовця відсторонили від займаної посади. За вчинене йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади протягом 3 років.

Як відомо, голів РДА призначає і звільняє президент України. Після затримання на хабарі Олега Коваля коментарів від гаранта з цього приводу не було.

Нагадаємо, головою Буської РДА Олег Коваль пропрацював менше року. На цю посаду його призначили у грудні 2019 року. До цього 9 років Олег Коваль був головою головою села Заводське Буського району.

На цьогорічних місцевих виборах балотувався у мери Буська.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, президент підписав закон про покращення роботи ЦНАПів.

Другие новости