ПоддержатьУкраїнська

Продаж надр в реалі, пояснення від голови Держгеонадр в онлайні: Опімах відреагував на акцію через корупцію у відомстві

StopCor
StopCor

StopCor

Продаж надр в реалі, пояснення від голови Держгеонадр в онлайні: Опімах відреагував на акцію через корупцію у відомстві

Надасть відповіді на всі запитання, проте не особисто, а у форматі онлайн-конференції. Причина — карантин. Так голова Держгеонадр Опімах відреагував на другий день протестів під відомством. Примітно, що той же карантин не завадив Держгеонадрам провести аукціон та продати спецдозвіл на дослідно-промислову розробку бурштину в Олевському районі фактично за копійки.

 Другий день акції проти корупції у Держгеонадрах Фото: ''СтопКор''

«Відповідно до карантинних норм, Опімах особисто не прийме. Наступного тижня пообіцяв зробити онлайн-конференцію стосовно запитань до нього. Ми передали йому звернення із запитаннями через заступника», — розповіли активісти ГО «Стоп корупції».

 Голова Держгеонадр через заступника повідомив, коли поспілкується із активістами. Джерело: СтопКор

Так, у документі з-поміж іншого громадські активісти уточнюють, яка сума надходжень до Державного бюджету України за перший квартал 2020 року за видачу спеціальних дозволів на користування надрами та коштів від продажу таких дозволів і загалом, яка стратегія реформування галузі Держгеонадр.

На окрему увагу заслуговує пункт про зміни до постанови 615 «Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами».

«Ми хочемо дізнатись в Опімаха, чому із постанови була виключена норма, яка регламентує порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами, норму щодо комісії з надрокористування, яка розглядала пакети документів з питань надання, переоформлення, внесення, поновлення, зупинення, анулювання спеціальних дозволів на користування надрами», — додали громадські активісти.

Зазначимо, що акції протесту проти корупції у Держгеонадрах тривають другий день поспіль.

Ідеться про серію скандальних аукціонів та видачу спецдозволів про видобуток державних надр.

Другие новости