ПоддержатьУкраїнська

Радник Трампа пішов у відставку через обіцянки пом'якшити санкції для Росії

StopCor
StopCor

StopCor

Радник Трампа пішов у відставку через обіцянки пом'якшити санкції для Росії

Президент США Дональд Трамп почав оцінювати ситуацію зі своїм радником Майклом Флінном через скандал, що розгорівся навколо нього. Раніше він з російським послом без схвалення Білого дому обговорював скасування антиросійських санкцій. В результаті радник подав у відставку.

Новину повідомляють американські ЗМІ.

Ситуацію з Флінном і реакцією на неї Трампа прокоментував прес-секретар Білого дому Шон Спайсер.

"Президент оцінює ситуацію. Він розмовляє з віце-президентом Пенсом щодо бесіди, яку він провів з генералом Флінном, а також говорить з іншими різними людьми про те, що він вважає найважливішим питанням, – нашу національну безпеку", – сказав він.

Як говориться в сюжеті "Голосу Америки", по суті, Флінн виявився на межі звільнення через свою проросійську позицію. Пізніше ж стало відомо, що він таки подав у відставку з поста помічника президента США Дональда Трампа з національної безпеки. У Білому домі підтвердили цю інформацію.

Поки виконувати обов'язки, які раніше взяв на себе Флінн, буде генерал-лейтенант у відставці Кіт Келлогг. За даними CNN, на його місце можуть призначити колишнього директора Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Девіда Петреуса. Цікавий збіг: його візит в Білий дім відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ще до інавгурації Трампа радник з питань національної безпеки США Майкл Флінн приватно пообіцяв послу РФ в США Сергієві Кисляку пом'якшити антиросійські санкції.

Після цього конгресмени від Демократичної партії США зажадали розслідувати переговори радника з безпеки Майкла Флінна з російським послом.

Другие новости