ПоддержатьУкраїнська

РФ планувала вбити понад півтори тисячі українських посадовців – Матіос

StopCor
StopCor

StopCor

РФ планувала вбити понад півтори тисячі українських посадовців – Матіос

Анатолій Матіос заявив, що Росія мала на меті ліквідувати 1,6 тис. українських посадовців. Він також зазначив, хто увійшов до цього так званого чорного списку.

Новину повідомляє "Преса України".

Сьогодні, 1 листопада, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос взяв участь у новому брифінгу. Під час виступу він зробив неочікувану заяву. За його словами, спецслужби країни-агресора РФ, включаючи з "ДНР/ЛНР", планували здійснити замах на 1600 правоохоронців та державних діячів України.

Прокурор наголосив, у цьому списку також фігурує вище українське керівництво. Тим не менше Матіос озвучив лише одне ім'я потенційної жертви. Це В'ячеслав Аброськін, заступник голови Нацполіції.

"Хочу сказати більше, суб'єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Шаповала повинен був бути, його врятувало боже провидіння та відрядження за межі України, нинішній перший заступник Нацполіції Аброськін. Він пройшов за міліметр від вибуху. Група працювала як по ньому, так і по Шаповалу. Це все, що я можу сказати", – додав він.

Матіос також зауважив, що у "ДНР" та "ЛНР" можуть відслідковувати рух такої великої кількості людей завдяки "технічним можливостям".

Другие новости