ПоддержатьУкраїнська

«Рішення приймались за кавою із заступниками», – Шубін про кадрові чистки в Мінекоенерго

StopCor
StopCor

StopCor

«Рішення приймались за кавою із заступниками», – Шубін про кадрові чистки в Мінекоенерго

У Мінекоенерго досі не можуть визначитись із керівними посадами на державних підприємствах, але саме міністерство зазнало масштабних кадрових чисток. Якими були критерії звільнення працівників? Та чи правда, що одіозний Дмитро Крючков заплатив хабар у 2 млн доларів США, аби призначити очільниками кількох підприємств своїх людей? Наталія Мальцева поспілкувалась на цю тему особисто з новим в.о. міністра Віталієм Шубіним.

https://www.youtube.com/watch?v=KA2N1vON5uk

Нагадаємо, Дмитро Крючков – український політик, народний депутат України 5-го скликання, фігурант кримінального провадження щодо розкрадань бюджетних коштів компанії «Енергомережа».

Утім, пан Шубін ці звинувачення, як і саме знайомство з Крючковим, рішуче відкидає. Позатим інформація про особливий інтерес пана Шубіна та наближених до нього осіб до окремих посад в структурі Міністерства, вже потрапила до ЗМІ.

Зокрема, йдеться про скандальне звільнення голови наглядової ради Укргідроенерго Валентина Гвоздія Передувала цьому зустріч: Шубін і такий собі Олег Палайда, член наглядової ради Укргідроенерго, запропонували Гвоздію піти добровільно, бо мали свої плани на цілу низку посад у підприємстві.

Власне, у публікації одного з центральних видань репортери навіть припустили, що посаду Гвоздія планував зайняти сам Шубін. Однак суд загальмував звільнення, а міністерство не має повноважень звільняти самостійно. До того ж, у Гвоздія виявилися високі показники ефективності та сплати податків. Тож тихенько звільнити його із порушеннями не вдалося.

І це – далеко непоодинокий випадок у системі Мінекоенерго. Зокрема, пані Оксана Мороз, звільнена в січні 2020 року із багатьма порушеннями законодавства з посади головного спеціаліста Управління перспективного розвитку ПЕК та координації будівництва об’єктів ПЕК, своє звільнення пов’язує із фактами корупції та махінацій із коштами від ЄС, які вона викрила під час роботи.

 ''Коли я підняла питання щодо неякісної роботи експертів, мені відповіли, що проєкт не задоволений моєю роботою'', - Оксана Мороз

Утім, Віталій Миколайович і від цього звільнення відхрещується.

«Безпосередньо по пані Мороз – це не було моє рішення. З першого дня, коли я прийшов в міністерство, я сказав: люди, якщо в когось є запитання, мої двері завжди відкриті. Питання інших підрозділів – то відповідальність профільних заступників. Звісно, вони давали якісь рекомендації. Яким чином вони збирали інформацію – це була якась інсайдерська інформація, чи то за кавою, чи від керівників безпосередньо цих підрозділів», – зазначив чинний голова енергетичного відомства.

Другие новости