ПоддержатьУкраїнська

Російську агресію візовий режим не зупинить – нардеп

StopCor
StopCor

StopCor

Російську агресію візовий режим не зупинить – нардеп

Незабаром Україна може ввести візовий режим з РФ, проте цей процес затягується. Нардеп Іван Вінник упевнений, що навіть уведення віз не стане перешкодою для агресивної Росії.

Новину повідомляє "Преса України".

"Ви знаєте, варто зазначити, що навіть, якщо ми зараз введемо візовий режим із Російською Федерацією, влаштуємо належним чином біометричний контроль, проведемо інші контртерористичні заходи, то це в жодному випадку не буде гарантувати 100-відсоткову безпеку громадян України, зокрема у Києві", – зазначив гість програми.

За словами Івана Вінника, сьогодні проти України ведеться війна, і не лише на Донбасі.

"Війна ведеться не лише на лінії розмежування, а й в середині країни. Тому можливо, ці трагічні події, які ми спостерігаємо сьогодні у Костянтинівці та в Києві спонукатимуть український парламент, як вищий законодавчий орган країни, який може приймати рішення та закони, до реформування СБУ. Зокрема, щоби Служба безпеки України займалася саме тими питаннями, якими вона має займатися", – каже Вінник.

Народний обранець зауважив, що СБУ повинна займатися питаннями контррозвідки, але аж ніяк не питаннями щодо економічних злочинів.

"Зокрема, сам факт внесення концепції реформи закону про СБУ, наділення повноваженнями, або їх позбавлення, це виключно у силах Верховної Ради України. Ба більше, такий проект вже є зареєстрований. Однозначно, президент Порошенко одноосібно не може приймати такі закони та вносити проекти, які не отримають належної підтримки в залі", – наголосив Іван Вінник.

Окрім цього, нардеп зазначив, що має великі сумніви, що народні депутати таки проголосують за введення візового режиму із Російською Федерацією.

"Я маю великі сумніви, що зараз ми проголосуємо введення візового режиму із РФ. Між іншим, це буде велика ганьба для України, якщо Росія першою введе із нами візовий режим", – додав Іван Вінник.

Нагадаємо, прикордонна служба практично готова до того, щоб громадян РФ на територію України пропускати лише за біометричними паспортами. Їй не вистачає лише спеціалізованого обладнання, проте скоро ДПСУ надасть розрахунки для його закупівлі.

Другие новости