ПоддержатьУкраїнська

Росія пообіцяла жорстко відповісти на санкцї США

Мария Цихоцкая
Мария Цихоцкая

Редактор ленты новостей

Росія пообіцяла жорстко відповісти на санкцї США

МЗС Росії заявило, що також готують "вивірені та чутливі для американської сторони" санкції.

 Ілюстративне фото з мережі

"Оголошений Адміністрацією США пакет санкційних заходів (вже 101-й за рахунком), що зачіпають фінансовий сектор з розширенням списку осіб, проти яких запроваджуються персональні обмеження, йде в руслі безперервних спроб Вашингтона змінити курс Росії.

Незважаючи на очевидну марність зусиль, що робилися протягом багатьох років з метою завадити розвитку нашої економіки, США знову рефлекторно хапаються за обмежувальні інструменти, які є неефективними та контрпродуктивними з погляду американських інтересів.

Росія довела, що при всіх санкційних витратах здатна мінімізувати шкоду, що завдається.

І тим більше санкційний пресинг не здатний вплинути на нашу рішучість твердо відстоювати свої інтереси...

Сумнівів не повинно бути – на санкції буде дано сильну відповідь, не обов'язково симетричну, але вивірену і чутливу для американської сторони".

Про це повідомляється пресслужбі російського МЗС.

Крім того, Росія сказала, що американська зовнішня політика знаходиться "в полоні стереотипів однополярного світу з помилковою переконаністю в тому, що США, як і раніше, мають право і можуть нав'язувати всім власні правила світопорядку".

Також, на думку Росії, у США "не залишилося інших засобів, крім шантажу, залякування та погроз".

Нагадаємо:

  • Джо Байден 22 лютого провів прес-конференцію щодо визнання Росією псевдореспублік "ДНР/ЛНР". Він оголосив, що санкції проти РФ почнуть діяти з середи 23 лютого.
  • Президент Сполучених Штатів Джо Байден у відповідь на визнання президентом РФ Володимиром Путіним терористичних організацій ОРДЛО підписав указ, який забороняє інвестиції та товарообіг з “Л/ДНР”.

Другие новости