ПоддержатьУкраїнська

Рожкова дозволила банку Медведєва вивести з України 123 млн доларів

StopCor
StopCor

StopCor

Рожкова дозволила банку Медведєва вивести з України 123 млн доларів

Чи можна вивести сотні мільйонів доларів в офшор за мовчазної згоди наших топчиновників, навіть якщо ваше підприємство перебуває під санкціями РНБО? На жаль, на сьогодні це зовсім не проблема. Адже все, що потрібно – це заповітний підпис керівництва НБУ. Хто саме в Нацбанку "кришує" сумнівні офшорні схеми та до чиїх кишень насправді спрямовуються гроші з України – дивіться в масштабному розслідуванні Асі Шевченко.

https://www.youtube.com/watch?v=bDPEj_vmJi8

Після публікації матеріалу про незадекларований маєток заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової на нашу електронну адресу надійшов документ по те, що "Укрзалізниця" заборгувала "Промінвестбанку" понад 123 мільйони доларів.

"Промінвестбанк" вирішив цей борг перепродати офшорній компанії VR Global Partners з Кайманових островів. Утім, "Промінвест" перебуває під санкціями РНБО. "Укрзалізниця" б'є на сполох: гроші виводять з України. А тому "Промінвест" звертається до НБУ з проханням надати дозвіл.

І Нацбанк двічі вмовляти себе не став. Катерина Рожкова підписала дозвіл, що допомогло "Промінвесту" вивести гроші в офшор.

Катерина Рожкова підписала дозвіл попри санкції РНБО

Цікава ситуація, погодьтеся. Тож журналісти "СтопКору" почали розплутувати цей клубок.

Голова Наглядової ради російського Зовнішекономбанку, якому належить Промінвест, – Дмитро Медведєв

Як з'ясувалось, "Промінвестбанк" перебуває під санкціями РНБО з 2017 року. Відтоді щороку санкції подовжуються. Річ у тім, що "Промінвестбанк" – просто фасад, з якого тільки 0,3 відсотка належать Україні. Інші 99,7 відсотків належать "Зовнішекономбанку". А вже той – на всі 100 відсотків власність уряду Російської Федерації. Зокрема, голова наглядової ради "Зовнішеконому" – Дмитро Медведєв. Це той, що "за порєбріком" прем'єр-міністр.

Другие новости