ПоддержатьУкраїнська

"Розікрали кошти УЄФА і залізли до кишень українців", – головред "Футбола" про справу Павелка

StopCor
StopCor

StopCor

'Розікрали кошти УЄФА і залізли до кишень українців', – головред 'Футбола' про справу Павелка

Великий спорт – великі гроші: хто відповість за корупцію в українському футболі? Про корупційні схеми УАФ на чолі з Андрієм Павелком при будівництві футбольних майданчиків зі штучним покриттям та про діяльність тимчасової слідчої комісії ВР журналіст "СтопКору" Кирил Вольний під час скайп-включення поспілкувався з головним редактором видання "Футбол" Артемом Франковим.

https://www.youtube.com/watch?v=zmn9uuVZAzw

Пан Франков зазначив, що тимчасова слідча комісія виникла на хвилі розуміння: справи з розслідування корупції у вищих ешелонах футбольної влади стоять на місці. Тож необхідно доводити ці провадження до кінця, адже факти корупції – очевидні, розкрадання бюджету при будівництві майданчиків було величезним.

"Питання в наступному. По-перше, ціна самих майданчиків – півтора мільйона гривень. По-друге, вартість покриття для них – 16-20 євро за квадрат, тоді як у Європі можна придбати за 8,5 євро за квадрат. І сама Федерація футболу у того ж "Політану" саме за 8,5 євро за квадратний метр купувала, а потім перепродувала нам – це ж державні гроші, гроші бюджету беруться з нашої кишені! – за ціною 16-20 євро.

Усе це могли побудувати за європейські гроші, за гроші УЄФА. УЄФА усе це достатньо фінансує щороку. А ви замість цього засадили туди наші гроші, і ще вимагаєте, аби ми вам дякували за це!" – наголосив пан Артем.

ФФУ перепроодувала українцям штучну траву за завищеною вдвічі ціною

Не оминули медійники увагою й дивну умову "кучерявості" трави, яку раптово прописали в документах Мінрегіонбуду. Завдяки чому тендер і виграло саме це покриття, яке виробляє підприємство ФФУ. Після того, як журналісти викрили та оприлюднили це неподобство, з паперів умова зникла. Але "рукописи не горять" і гугл-кеш пам’ятає все.

Наостанок редактор головного футбольного видання України висловив сподівання, що нам все-таки вдасться дійти до перемоги правди й справедливості – хоча б у цій окремій справі. І, можливо, навіть повернути або попередити надалі можливе розкрадання державних грошей.

"Я дуже радий та вдячний усім, завдяки чиїм зусиллям ця справа зрушила і, можливо, дійде до гідного, правильного фіналу", – резюмував пан Франков.

Другие новости