ПоддержатьУкраїнська

Савченко вирішила показово відмовитися від депутатської недоторканності

StopCor
StopCor

StopCor

Савченко вирішила показово відмовитися від депутатської недоторканності

Позафракційний народний депутат Верховної Ради України Надія Савченко вирішила позбавити себе, як нардепа, недоторканності. З відповідним заявою із проханням проголосувати за це, вона звернулася до колег по мандату.

У власній заяві, яка адресована першому заступнику комітету з питань регламенту та організації роботи ВРУ Павлу Пинзенику, Савченко просить розглянути питання про позбавлення її депутатської недоторканності та винести це питання на голосування у парламенті. Надія Савченко додала, що варто й іншим нардепам, суддям та вищому керівництву держави відмовитися від недоторканності й таким чином виповнити дані обіцянки українському народу.

"Третя річниця Майдану. Настав час полiтикам виконувати свої обiцянки без третього Майдану!  Виконання першої обiцянки: я вiдмовляюся вiд депутатської недоторканностi. Закликаю всiх народних депутатiв України, президента‎ України та українських суддiв зробити те саме", – зазначила Савченко.

Користувачі соціальних мереж неоднозначно відреагували на цю новину. Одні вважають, що заява Савченко нічого не варта, оскільки щоб зняти з нардепів недоторканність, треба голосувати за окремий законопроект. Інші гадають, що таким чином Надія Савченко займається саморекламою для підняття рейтингу. Частина людей підтримує ініціативу нардепа.

Питання зняття недоторканності з народних депутатів Надія Савченко піднімала й раніше.

Нагадаємо, експерти проекту "Дослівно" прийшли до висновку, що більшість гучних висловлювань нардепа від "Батьківщини" Савченко були брехнею або абсолютною маніпуляцією.

Другие новости