ПоддержатьУкраїнська

Син-садівник: в Ізюмі на Харківщині мер готував безоплатні 12 соток для родича

StopCor
StopCor

StopCor

Син-садівник: в Ізюмі на Харківщині мер  готував безоплатні 12 соток для родича

Земля – лише для рідних. Ізюмські антикорупціонери викрили схему виділення землі для найближчих родичів міського голови Валерія Марченка. За фактом вже відкрите провадження. Про це повідомив керівник Ізюмського відокремленого підрозділу і депутат міської ради Юрій Козлов.

 12 соток для садівництва хотіли передати сину мера Ізюма. Скріншот: СтопКор

Віталій Валерійович Марченко, який, за даними місцевих активістів, є сином міського голови Ізюма Валерія Марченка, записався у садівники. Він претендує на безоплатне виділення 12 соток для індивідуального садівництва.

«АТОвцям, пенсіонерам землі немає, а найближчому родичу земля  є! - обурюється Юрій Козлов. - Що ж вирішено на останній сесії міської ради? З метою забезпечити себе коханих зарплатнею, на всіх підприємців накладено податок на користування землею у 12%.  Але існують «обрані»: родичі, знайомі, друзі дитинства, чиновники. Щоб вони не платили за землю – відводяться земельні ділянки безоплатно», - обурюється Юрій Козлов.

На сесії міської ради Віталію Марченку  хотіли виділити у безоплатне користування земельну ділянку 1200 квадратних метрів під індивідуальне садівництво.  Опозиційні до мера Ізюма депутати місцевої ради викрили відоме прізвище Марченко серед списку садівників і не дали розбазарити землю громади.

 Земля для сина мера Ізюма. Скріншот: СтопКор

Та на цьому не зупинились. Активісти і депутати проаналізували відкриті джерела інформації і приїхали на ділянку, яку готували для сина мера.

«Особа на прізвище Марченко хотіла сховатися в садівничому кооперативі «Приладобудівник», - коментує Юрій Козлов. - Ми приїхали на місце. Викрили ділянку, буцімто тут буде садівник Марченко. Ось цю ділянку на 1200 квадратних метрів хочуть забрати у громади».

https://www.facebook.com/100013137638835/videos/1141926839588560

Активісти виявили паркан і розпочате будівництво на вказаній ділянці землі. Утім, за законом, земля під садівництво не передбачає капітальних споруд.

Козлов повідомив, що опозиційні депутати хотіли б отримати пояснення від місцевих керманичів.

«Ми будемо проводити аудит і  контролювати усі виділення земельних ділянок. Цей земельний дерибан час зупинити!» - зазначив антикорупціонер-депутат.

Зазначимо, керівник Ізюмського відокремленого підрозділу «Стоп корупції» і опозиційний до місцевої влади депутат міської ради Юрій Козлов системно викриває і оприлюднює прояви корупції в регіоні.

Другие новости