ПоддержатьУкраїнська

Ситник заявив про "злив" інформації через відсутність права на прослуховування

StopCor
StopCor

StopCor

Ситник заявив про 'злив' інформації через відсутність права на прослуховування

Відсутність у розпорядженні НАБУ права на самостійне зняття інформації з каналів зв'язку вплинула на результат декількох розслідувань, оскільки викликала витік інформації.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Я не хочу, щоб це було розцінено як звинувачення в бік керівництва СБУ. Але ми досить довго "вели" співробітника СБУ, але коли ситуація пішла на рівень вище, відбувся "злив" інформації і розробка була зірвана", - сказав Ситник.

"Якщо згадати справу судді Чауса, там також був "злив". Сума хабара стала більше, - спочатку він вимагав 100 тисяч, а потім - 150 тисяч, тому що Чаус вже знав, що його "ведуть", - додав глава НАБУ.

Нагадаємо, в Європейському союзі вважають доцільними надання НАБУ проводити прослуховування підозрюваних.

У тексті меморандуму з Міжнародним валютним фондом було зазначено, що до кінця листопада 2016 року НАБУ має бути надано право самостійно проводити прослуховування і проводити слідчі дії під прикриттям.

Голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький ще влітку просив депутатів схвалити законопроект, який дозволить НАБУ здійснювати прослуховування незалежно від СБУ, проте це рішення досі не схвалено.

Другие новости