ПоддержатьУкраїнська

"Софієнко, віддай 45 мільйонів": у Львові через суд стягують борг з агрорейдерки часів Януковича

StopCor
StopCor

StopCor

'Софієнко, віддай 45 мільйонів': у Львові через суд стягують борг з агрорейдерки часів Януковича

Сплачувати рахунки та повертати борги вчасно. Ні, не чула. Це про Лесю Софієнко. Бізнесвумен, яка була партнеркою міністра АПК часів Януковича Миколи Присяжнюка, заборгувала державі 45 мільйонів гривень і не поспішає їх повертати.

Львівський окружний адмінсуд мав розглянути справу про примусове стягнення податкового боргу. Про це повідомляють журналісти "СтопКору" з місця подій.

 Одіозна бізнесвумен заборгувала державі 45 мільйонів гривень. Фото: ''СтопКор''

"Адвокат Харко надіслав клопотання про перенесення, оскільки не може з'явитися на справу, а Софієнко взагалі не отримала позовну, бо лист повернувся з позовною", – зазначили стопкорівці.

У результаті засідання перенесли на 20 лютого.

 Активісти організували мітинг під стінами адмінсуду. Фото: ''СтопКор''

"Перед початком засідання під стінами суду проводили акцію протесту із закликом до Софієнко одуматись і повернути вкрадене у держави й у кожного з нас", –  зазначають організатори акції. Це члени громадської організації "Стоп корупції", яка провела серію розслідувань щодо злочинних схем Софієнко та уже понад два роки добивається покарання для шахрайки.

Нагадаємо, Адміністративний суд Львова за позовом управління податкової служби Львівської області відкрив провадження у справі стягнення боргів Лесі Софієнко та призначив підготовче засідання 16 січня 2020 року об 11:20 год у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду.

Факт несплати податків Лесею Софієнко встановлений ще торік.

 Засідання у справі одіозної Лесі Софієнко перенесли на 20 лютого. Фото: ''СтопКор''

Зазначимо, офіційна перевірка ДФС встановила: бізнес-партнерка Миколи Присяжнюка і дружина ексрегіонала Пехова Леся Софієнко заборгувала державі кілька десятків мільйонів гривень податків, роками переховуючи свої нелегальні прибутки. Апеляційний адміністративний суд своїм рішенням підтвердив законність проведеної перевірки фіскальної служби. За законом, не отримавши борг у 10-денний термін після рішення суду, податківці зобов'язані направити податкові вимоги Софієнко.

 Активісти впродовж двох років вимагають покарання для шахрайки. Фото: ''СтопКор''

Боржниця рішення суду ігнорує, гроші не повертає.

На рахунку поплічниці режиму Януковича незаконно загарбана земля на столичних Осокорках, рейдерські схеми та несплата податків в особливо великих розмірах.

Другие новости