ПоддержатьУкраїнська

Сьогодні в Ірані пройде другий раунд переговорів щодо катастрофи літака МАУ

StopCor
StopCor

StopCor

Сьогодні в Ірані пройде другий раунд переговорів щодо катастрофи літака МАУ

У неділю, 18 жовтня, в Ірані стартує другий раунд переговорів щодо збиття літака Міжнародних авіаліній України над Тегераном у січні поточного року.

 Фото: REUTERS

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін, передає "Вголос".

"Ми їдемо досить потужною командою. Будуть залучені представники всіх ключових відомств у цей процес, починаючи від органів досудового розслідування, прокуратури, керівник КНДІСЕ, є представники Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ, Служби безпеки. Всі, кого я перелічив, дуже потужні, всі в темі, всі в матеріалі. Їдемо за тим, щоб дізнатись правду", — повідомив він.

Єнін розповів, що після приїзду в Іран проходитиме в рамках трьох робочих груп: перша — присвячена діяльності авіаційної влади, там будуть працювати експерти Державіаслужби і Украероруху.

"Друга група присвячена досудовому розслідуванню, ми хочемо дізнатись про прогрес, досягнутий іранською стороною, будуть як представники СБУ, так і заступник Генпрокурора. Буде панель, присвячена військовим питанням, там будуть фахівці Міністерства оборони", — зазначив він.

Наступного дня повинні відбутися загальні переговори за участі заступників міністрів закордонних справ України і Ірану, які підіб’ють попередні підсумки діяльності робочих груп.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Державіаслужбі попередили про небезпеку польотів через роботу сміттєзвалища під Борисполем.

Другие новости