ПоддержатьУкраїнська

Спецслужби США звинуватили російських хакерів в атаці на американський уряд 

StopCor
StopCor

StopCor

Спецслужби США звинуватили російських хакерів в атаці на американський уряд 

Американські спецслужби офіційно відреагували на масштабну кібератаку на федеральні відомства США. Вони вважають, що до цього причетні російські хакери, передає УНІАН.

 Фото: Reuters

З такою заявою виступили Федеральне бюро розслідувань США (ФБР), Агентство із забезпечення кібербезпеки і захисту інфраструктури США, Управління директора Національної розвідки та Агентство національної безпеки.

Це перша офіційна реакція спецслужб на інцидент.

"Розслідування вказує на те, що джерело цілеспрямованої стійкої загрози, ймовірно, російського походження, несе відповідальність за більшість або всі нещодавно виявлені і триваючі кібератаки як на урядові, так і недержавні мережі", - йдеться в заяві.

За даними спецслужб, хакерських атак зазнали менш як десять урядових агентств, а всього близько 18 тисяч користувачів програми Orion компанії SolarWinds в державному і приватному секторах. Метою злому називається збір розвідданих.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, держсекретар США Майк Помпео заявив, що йому дуже жаль через слабий прогрес у врегулюванні ситуації на сході України.

Другие новости