ПоддержатьУкраїнська

Спікер ВРУ Разумков спростував слова Стефанчука про репетицію референдуму

StopCor
StopCor

StopCor

Спікер ВРУ Разумков спростував слова Стефанчука про репетицію референдуму

Спікер Верховної Ради України заявив, що в день місцевих виборів не може бути ніякої репетиції референдуму. За його словами, на це не було виділено жодних коштів, а всеукраїнське опитування може відбутися за межами виборчої дільниці, як будь-яка інша ініціатива.

 Фото: LIGA.NET

Про це пише РБК-Україна.

За словами спікера, на сьогодні Радою додаткових коштів на опитування не передбачено, як і не було законів, які дозволяли б їх проведення із залученням Центральної виборчої комісії.

"Це може відбуватися за межами виборчої дільниці, як будь-яка інша ініціатива... як екзит-пол", - зазначив Разумков.

На його думку, не можна називати це опитування репетицією референдуму.

"Якщо ми говоримо про репетицію, я думаю, при всій повазі до колег, це не може бути репетицією. Бо референдум - це чітко визначений законом захід. Станом на сьогодні у нас є закон про народовладдя, який в майбутньому буде визначати, як будуть проходити референдуми", - підкреслив Разумков.

Він також зазначив, що опитування некоректно порівнювати з референдумом, оскільки в такому разі можна було б проводити паралелі між референдумом і екзит-поллом або будь-яким іншим опитуванням громадської думки.

Нагадаємо, 13 жовтня перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук заявив, що всеукраїнське опитування на місцевих виборах є пробником референдуму.

Як повідомляв “СтопКор” раніше, у ЄС затвердили введення санкцій проти Росії через отруєння Навального.

Другие новости