ПоддержатьУкраїнська

"Спочатку викрав людину, а тепер рветься в СБУ", – у столиці протести через одіозного ДФСника Пенькова

StopCor
StopCor

StopCor

'Спочатку викрав людину, а тепер рветься в СБУ', – у столиці протести через одіозного ДФСника Пенькова

15 жовтня біля ДБР у Києві відбулась акція протесту. Мітингувальники вимагали не допустити до керівної посади в СБУ Сергія Пенькова, який раніше був першим заступником начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

 За інформацією протестувальників, Пеньков намагається потрапити на службу в СБУ

"Ми хочемо нагадати представникам ДБР про таку людину, як Пеньков, який виконував обов'язки першого заступника ДФС Дніпровської області. Пеньков наказав викрасти підприємця та переписати компанію на себе. Він незаконно утримував бізнесмена в неволі 21 день і катував його. За нашою інформацією, зараз Пеньков намагається потрапити на службу в СБУ. Ми обурені цією ситуацією і вважаємо, що це кричущий момент – коли посеред білого дня працівники ДФС викрадають людину, а потім рвуться на керівні посади. Ми вимагаємо справедливого покарання", – заявили активісти ГО "Стоп корупції".

 Пеньков був першим заступником начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області

Після мітингу протестувальники рушили до СБУ й подали звернення до очільника служби – Івана Баканова. У зверненні повідомили про недопустимість призначення Пенькова на будь-які посади в структурі.

 Колективне звернення від ГО ''Стоп Корупції'' активісти також передали в ДБР

Нагадаємо, що в липні 2019 року ЗМІ оприлюднили інформацію про викрадення людини в Дніпрі. Працівники ДФС Дніпропетровської області захопили у заручники місцевого підприємця Кирила Суворова, директора ТОВ "Софт оіл" та утримували його в неволі протягом трьох тижнів.

Згодом, коли стала відома правда, перший заступник начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Сергій Пеньков, який фактично підтвердив факт позбавлення волі громадянина Суворова працівниками ГУ ДФС у Дніпропетровській області, назвав це "програмою захисту свідків".

Після суспільного резонансу у Дніпрі та Києві під ДФС, ГПУ та ДБР почались акції протесту, а ДБР відкрило 2 кримінальних провадження.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"