ПоддержатьУкраїнська

Стало відомо, скільки мільйонів виділять на ремонт купола будівлі Верховної Ради України

StopCor
StopCor

StopCor

Стало відомо, скільки мільйонів виділять на ремонт купола будівлі Верховної Ради України

На літо 2018 року заплановано ремонт купола будівлі Верховної Ради України, на який виділять близько 7,5 мільйонів гривень. 

Про це повідомив головний спеціаліст відділу організації будівництва Управління справами ВРУ Віктор Яремчук, передає Depo.ua із посиланням на 44.ua.

"Планується зробити ремонт металоконструкцій купола, шпиля, де потрібно замінити металеве покриття. Далі потрібно зробити ремонт вхідної частини – драбини, якою користуються для того, щоб обслуговувати купол. Верхня її частина зараз у жахливому стані. Також буде замінено спеціальне скло, яким вкритий купол", – сказав він.

Ремонтувати купол будуть у міжсесійний період.

"У нас стислі терміни виконання робіт, а саме на період канікул народних депутатів – з 15 липня до 24 серпня. Тому що під час сесійних засідань проводити ремонт купола не будуть. Можливо, певні підготовчі роботи почнемо трохи раніше. Ремонт ускладнюється тим, що буде літо, спека, і крівля з нержавіючої сталі буде розпечена до максимуму. Складно уявити, як люди будуть працювати", – зазначив Яремчук.

Нагадаємо, будівля парламенту досі вважається незавершеною, адже згідно із задумом архітектора на куполі мала бути трійка коней.

Другие новости