ПоддержатьУкраїнська

Стратегічне держпідприємство на адмінкордоні з Кримом очолив прибічник Жириновського

StopCor
StopCor

StopCor

Стратегічне держпідприємство на адмінкордоні з Кримом очолив прибічник Жириновського

Землі у Херсонській області, на адмінкордоні з анексованим Кримом, є справжнім «золотим дном» для тамтешніх посадовців. Та як вийшло, що стратегічне державне підприємство, яке має доступ до кадастрових та топографічних карт України, очолив громадянин Росії? Розслідував Кирил Вольний.

https://www.youtube.com/watch?v=_y2VaVqRnzI

Разом з Херсонським осередком ГО «Стоп корупції» журналісти «СтопКору» займались моніторингом обігу обласних земель на Херсонщині. І увагу розслідувачів привернув директор одного з державних підприємств.

Йдеться про Олександра Миколайовича Карпенка, який з 2018 року є директором ДП «Центр земельного кадастру в Херсонській області».

Це державне підприємство спеціалізується на обліку та оцінці всіх земель, вносить відомості до Публічної кадастрової карти та проводить аукціони з продажу.

Та анкета на людину з ідентичним ім'ям прізвищем та по батькові знайшлась на… сайті «Миротворець» (цитуємо): «Карпенко Олександр Миколайович. Сепаратист, посібник окупантів».

 На сайті ''Миротворець'' є дані Олександра Карпенка

За даними сайту, пан Карпенко був зареєстрований кандидатом в депутати Красноперекопської міської ради першого скликання вже за російської влади – від партії «ЛДПР» Жириновського. Та вибори на півострові програв.

Другие новости