ПоддержатьУкраїнська

Таємниці ДАБІ: як в інспекції приховують конкурси на керівні посади від громадськості та ЗМІ

StopCor
StopCor

StopCor

Таємниці ДАБІ: як в інспекції приховують конкурси на керівні посади від громадськості та ЗМІ

Нині в Державній архітектурно-будівельній інспекції триває конкурс на заміщення керівних посад, однак до відкритої процедури чомусь вхід для активістів боронять щосили.

 Фото: ''СтопКор''

ДАБІ завжди було і залишається "хлібним місцем", адже саме там вирішується доля української будівельної галузі. Для того, щоб запобігти корупції в установі й провести "зачистку" в контексті заявленого "перезавантаження", мають відбутись кваліфікаційні засідання, на яких проводитиметься оцінювання кандидатів, які обійматимуть керівні посади структури. Ці конкурси мають бути відкриті як для громадськості, так і для ЗМІ, однак в інспекції усіляко ховаються від небажаної уваги.

 ГО ''Стоп корупції'' подала запит на інформаціюФото: ''СтопКор''

Саме тому активісти вважають необхідним доступ громадськості до цих процедур структури. З такою метою було подано запити та звернення стосовно присутності на конкурсних комісіях. Але після п'яти визначених законодавством днів на відповідь жодної реакції отримати так і не вдалося, а копія звернення до громадської приймальні навіть не надійшла.

 Активісти хочуть здійснювати громадський контроль за конкурсами на керівні посади ДАБІФото: ''СтопКор''
 Фото: ''СтопКор''

Причому у ДАБІ не лише ігнорують звернення громадян, а й не відповідають на телефонні дзвінки. Яку таємницю приховують та яких персон хочуть поставити на керівні посади? Активісти "Стоп корупції" беруть ситуацію під особистий контроль.

Зазначимо, що потенційна корупційна складова ДАБІ становить більше ніж 3 млрд грн на рік. Таку цифру озвучила народний депутат від партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Другие новости