ПоддержатьУкраїнська

Тарифна блокада: в Ізюмі на сесію не пускали депутатів

StopCor
StopCor

StopCor

Тарифна блокада: в Ізюмі на сесію не пускали депутатів

Два кордони поліції виставили представники мерії Ізюма на Харківщині 21 січня під час проведення позачергової сесії міськради. Усе для того, щоб не дати зайти до зали засідань опозиційним до мера депутатам. А поки вони проривались на робочі місця – депутатська більшість проголосувала за порядок денний. Про це розповів голова Ізюмського міського підрозділу «Стоп корупції» і депутат Ізюмської міської ради Юрій Козлов.

 В Ізюмі депутатів не пускали в мерію. Скріншот: СтопКор

Позачергова сесія Ізюмської міської ради була присвячена цінам за комунальні послуги. Питання порушені після тарифних протестів, які підтримала значна частина місцевих депутатів.

«Опозиційні депутати підтримали тарифні протести людей на вулиці і захищають інтереси громади в сесійній залі. Ми з колегами проаналізували складові ціноутворення і знайшли спосіб зниження тарифів на воду і тепло, скасування постійної складової в ціні на опалення та транспортування газу. Я вніс на розгляд сесії чотири питання про тарифи. Ці питання були на розгляді комісій», - розповідає Козлов.

Та пропозиції опозиціонерів заблокували у вкрай обурливий спосіб: частину їх фізично затримали на вході до сесійної зали за допомогою працівників поліції.

«Кордони поліціянтів стояли на першому поверсі, на сходах, на запасних входах і виходах, на вході до зали на третьому поверсі», - пояснює ізюмський стопкорівець.

На відео, яке знімали депутати, видно, що представники поліції не пояснюють ані причину їхнього перебування в мерії, ані хто надав команду не пускати депутатів, і не хочуть називати своє прізвище.

https://www.facebook.com/100013137638835/videos/1115685662212678

«Ви не пускали мене, ви мене штовхали. Ви хто?» - питає на відео депутатка міської влади Любов Ткачова.

Утім опозиційні депутати після затримки все ж заходять до зали голосувань. Та раптом дізнаються, що порядок денний вже проголосований. І з чотирьох «тарифних» питань, які пропонували опозиціонери для зниження тарифів, до порядку денного включено лише питання про ціни на воду.

«Цим пройдисвітам від влади знадобилося лише 5 хвилин для голосування за «свій» порядок денний і своє звернення до Кабінету міністрів», - коментує Юрій Козлов.

Козлов виступив на засіданні міської ради з доповіддю з питання ціноутворення на водопостачання і водовідведення.

Депутат назвав «водоканал» бюджетним наркоманом та обурився тим, що населення має субсидувати роботу комунального підприємства.

https://www.facebook.com/100013137638835/videos/1116054618842449

«В результаті ми добились призупинення розпорядження виконкому, яким було підвищено тариф на воду з 36 грн за кубометр до 50 грн – до з’ясування економічного обгрунтування такого підвищення. Тобто, насьогодні це - зниження тарифу і створення комісії з питань перевірки економічного обґрунтування тарифів на водопостачання і водовідведення», - розповідає представник «Стоп корупції» в Ізюмі.

Зазначимо, раніше жителі Ізюма за підтримки частини депутатів міської ради вимагали зниження комунальних тарифів для населення.

Другие новости