ПоддержатьУкраїнська

Турчинов пояснив, чому гроші Януковича змогли повернути до держбюджету тільки через суд

StopCor
StopCor

StopCor

Турчинов пояснив, чому гроші Януковича змогли повернути до держбюджету тільки через суд

До держбюджету України надійшло 1,42 млрд доларів з арештованих рахунків компаній, пов'язаних з Януковичем. Їх змогли повернути після судових розглядів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, як повертали до держбюджету гроші компаній, які пов'язані з Віктором Януковичем. Таку заяву він зробив в ході брифінгу в Ощадбанку, передає "Діалог.UA".

Турчинов підкреслив, що гроші Януковича вийшло повернути тільки через суд. Причиною цього стала відмова Верховної Ради приймати закон про спецконфіскаціі. Генпрокуратурі довелося повертати заарештовані на рахунках грошові кошти через суд. В результаті до держбюджету України надійшло 1,42 млрд доларів.

Турчинов заявив, що півтора року в Раді відбувалася справжня "епопея" навколо закону про спецконфіскаціі, який вперто відмовлялися приймати. Турчинов подякував Генпрокуратурі, а також особисто Юрію Луценку за відмінну роботу. Він підкреслив, що завдяки їхньому професіоналізму вдалося отримати остаточне судове рішення про зарахування грошей Януковича в бюджет.

Секретар РНБО стверджує, що грошові кошти спрямують на фінансування суб'єктів сектору держбезпеки та оборони, частина грошей піде на виконання оборонного замовлення держави.

Турчинов підкреслив, що з цієї суми обов'язково будуть виділені кошти на реалізацію найважливіших програм соцзахисту українських громадян.

Другие новости