ПоддержатьУкраїнська

Турчинов провів паралелі між Другою світовою і сучасною агресією з боку РФ

StopCor
StopCor

StopCor

Турчинов провів паралелі між Другою світовою і сучасною агресією з боку РФ

Сьогодні, 8 травня, в Україні ми згадуємо десятки мільйонів людей, які стали жертвами Другої світової війни, і продовжуємо вести боротьбу з російським агресором на Донбасі.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов звернувся до громадян з нагоди Дня пам'яті та примирення.

"Ми пам'ятаємо і шануємо всіх героїв, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від фашизму і сталінізму! У горнилі цієї страшної війни згоріло понад чотирнадцять мільйонів українців. Вони загинули на фронтах, померли від голоду і хвороб, були вивезені з Батьківщини", – заявив він.

За його словами, в Україні знову йдуть бойові дії через агресію РФ, тому паралелі між подіями в Європі в кінці тридцятих років минулого століття і сьогоднішнім днем ​​очевидні.

"Паралелі між подіями в Європі в кінці тридцятих років минулого століття і сьогоднішнім днем ​​очевидні: поведінка і мотивація агресора в усі часи схожа. Утихомирити його неможливо, і цивілізований світ повинен вирішити: чекати наступного кроку агресора або зупинити його. На це питання ми давно дали собі відповідь. Ця війна для нас стала Вітчизняною, оскільки ми захищаємо свою Батьківщину, свою Україну ", - резюмував Турчинов.

Нагадаємо, 8 травня, в Україні відзначається День пам'яті й примирення: 72 роки з моменту довгоочікуваного закінчення Другої світової війни.

Другие новости