ПоддержатьУкраїнська

У Дніпрі суд знову переніс засідання у справі марганецьких чиновників-хабарників

StopCor
StopCor

StopCor

У Дніпрі суд знову переніс засідання у справі марганецьких чиновників-хабарників

16 січня о 9 ранку в Дніпрі мав відбутися апеляційний розгляд справи у судовому засіданні щодо заступника міського голови Марганця Дуплій Л.М. та начальника відділу землекористування й екології Марганецької міської ради Соловйова Є.Ф. за одержання неправомірної вигоди (хабара). Однак засідання було перенесено на 11 лютого 2019 року. Про це повідомив місцевий активіст "Стоп Корупції" Роман Лук'яненко.

Він також повідомив, що на засідання прибули прокурор м. Марганця, Леся Дуплій із захисником та захисник Єгора Соловйова. За наявною інформацією – 15 січня 2019 року, тобто вчора, у Соловйова стався інфаркт і зараз він знаходиться у лікарні.

"Це вже друга спроба провести апеляційний розгляд. Перший повинен був пройти 19 грудня 2018 року, але за інформацією інсайдерів, пані Дуплій захворіла, її навіть не було не черговій 45-ій сесії Марганецької міської ради від 20.12.2018 року, де вона повинна була доповісти за бюджет. Хвороба – це завжди недобре, тому бажаємо здоров’я і щоб 11 лютого 2019 року всі були здорові!” – зауважив Роман.

Нагадаємо, 18 вересня 2018 року відбулось чергове судове засідання з розгляду обвинувального акту відносно заступника Марганецького міського голови Дуплій Л.М. та начальника відділу землекористування й екології Марганецької міської ради Соловйова Є.Ф. за одержання неправомірної вигоди (хабара) від 15 вересня 2016 року.

 Олеся Дуплій на судовому засіданні

Марганецький суд понад два роки розглядав справу одіозних чиновників, яких впіймали за руку на отриманні хабара в розмірі 46 тисяч гривень.

Було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Справа довго розглядалась, а громадському правозахиснику Володимиру Садикову суд заборонив бути присутнім в залі судового засідання під час розгляду цього кримінального провадження.

Тому на допомогу Марганецькому осередку ГО "Стоп корупції" приїхала знімальна група з Києва і справа була зрушила з мертвої точки та нарешті завершена.

https://www.youtube.com/watch?v=MptWPlFra0s

24 вересня 2018 року Марганецьким судом був оголошений вирок у справі за отримання неправомірної вигоди (хабара) високопосадовцями Марганецької міської ради. Заступника міського голови Дуплій Л.М. та начальника відділу землекористування та екології Соловйова Є.Ф. було визнано винними та призначено позбавлення волі на шість років з конфіскацією майна й відсторонення від займаних посад на три роки.

Також виникають питання щодо рішення Марганецького суду від 24.09.2018 року, у цій справі фігурує ще один заступник мера міста Марганець (за інформацією інсайдерів – це пан Спірін, який одразу ж звільнився після затримання держ. чиновників на хабарі), але чомусь обвинувачення винесено лише Дуплій та Соловйову.

Активіст "Стоп Корупції" запросив всіх небайдужих взяти участь у наступному засіданні у Дніпрі, яке відбудеться 11 лютого 2019 року о 10:00.

Раніше ми писали: “Кому й за що?” – нові подробиці гучної справи марганецьких посадовців, яких впіймали на хабарі".

Другие новости