ПоддержатьУкраїнська

У Харкові хочуть назвати центральний проспект на честь Кернеса

StopCor
StopCor

StopCor

У Харкові хочуть назвати центральний проспект на честь Кернеса

Образ померлого Харківського міського голови Геннадія Кернеса буде увічнений в Харкові, починаючи з присвоєння йому звання Почесного громадянина міста. Так сказав під час вечірнього ефіру телеканалу "Україна" в п'ятницю, 18 грудня, секретар Харківської міськради Ігор Терехов, який зараз виконує обов'язки мера Харкова, передає "Lenta.UA" з посиланням на "Укрінформ".

 Фото: ХМР

"Я виступив з ініціативою увічнити пам'ять про Геннадія Кернеса, починаючи з присвоєння йому звання Почесного громадянина міста", - зазначив Терехов.

За його словами, ім'ям Кернеса також буде названий проспект у Харкові: "Розпочато роботу над створенням пам'ятника цьому керівнику міста, який перевернув ментальність людей в улюбленому їм Харкові".

"Сподіваюся, що депутати Харківської міськради підтримають мою ініціативу", - додав Терехов.

Відповідаючи на питання, хто зараз буде керувати містом, виконуючий обов'язки мера Харкова сказав, що згідно із законом про місцеве самоврядування, в установлені терміни будуть подані відповідні документи до Верховної Ради: "Вона прийме рішення".

"Поки я виконую обов'язки мера, місто буде жити і розвиватися так, як якщо б Геннадій Кернес був живий", - підкреслив Терехов.

За його словами, належить завершити реконструкцію зоопарку, побудувати дві станції харківського метро, реконструювати Московський проспект, завершити будівництво акведука.

"Нам також потрібно більше уваги приділяти медицині. Останні події показали, що вона і в країні, і в Харкові не готова до викликів Covid-19", - додав Терехов.

За його словами, також потребують уваги проблеми ЖКГ.

Нагадаємо, 61-річний Кернес помер в ніч на 17 грудня в берлінській клініці "Шаріте", де проходив лікування від коронавирусу і ускладнень, викликаних інфекцією.

Мер Харкова ще в вересні захворів COVID-19, після чого його приватним літаком транспортували в клініку "Шаріте" на лікування.

У той же час він балотувався на місцевих виборах 25 жовтня, на яких набрав 60,34% голосів виборців і був втретє обраний Харківським міським головою.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, стало відомо, коли попрощаються і поховають Кернеса.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских 'Калибров'

СБУ сообщила о подозрении гендиректору крупнейшего производителя российских "Калибров"

Чиновник входит в близкое окружение высшего военно-политического руководства России и возглавляет предприятие, которое является главным производителем крылатых ракет "Калибр"