ПоддержатьУкраїнська

У Кабміні попрощались з міністрами Гончарука (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

У Кабміні попрощались з міністрами Гончарука (відео)

Президент Зеленський терміново скликав депутатів, щоб поговорити про кадрові рішення у Кабміні. Чи готові були депутати голосувати за повне перезавантаження уряду? Та кого бачать серед нових міністрів? Журналістка "СтопКору" Христина Кришиха запитала у самих народних обранців.

https://www.facebook.com/1602446153357239/posts/2546831425585369/?vh=e&d=n

Щоправда, частина парламентарів стверджують: заяву про звільнення Олексій Гончарук нібито не писав.

Натомість представник "Європейської солідарності" Гончаренко повідомив: тільки-но повернувся із засідання Кабміну і може з упевненістю стверджувати, що це було останнє зібрання уряду у такій конфігурації. Ба більше, голова уряду нібито попросив міністрів залишитись для "церемонії прощання".

Повного перезавантаження Кабміну не виключив і депутат "Батьківщини" Сергій Власенко. У кріслі ж майбутнього прем’єра бачить "монстра державного управління", який зуміє відновити вертикалі. А опозиціонер Ілля Кива зазначив, що лава запасних, на жаль, не досить велика.

Як стало відомо пізніше, уряд Гончарука все ж пішов у відставку. Деякі прізвища нових урядовців назвав нардеп Олександр Дубінський. Зокрема, за його словами, погоджені такі кандидатури:

Прем'єр – Денис Шмигаль;

МЕРТ – Жуковський;

МінАПК – Милованов;

Мінфін – Уманський;

Мінцифра – Федоров;

МЗС – Кулеба;

Мін'юст – Малюська;

Міноборони – Таран;

Мінсоц – Лазебна

Мінмолодь – Гутцайт;

МВС – Аваков.

Решта кадрових рішень ще обговорюються.

Другие новости