ПоддержатьУкраїнська

У Києві близько двохсот людей протестували через рейдерське захоплення «Броварського заводу пластмас» (фото)

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві близько двохсот людей протестували через рейдерське захоплення «Броварського заводу пластмас» (фото)

20 травня у столиці відбулася масштабна акція протесту, в якій взяли участь понад 150 учасників. Серед них – акціонери «Броварського заводу пластмас» (у тому числі й іноземці), представники громадських рухів «Захист прав міноритарних інвесторів», «Підприємці Броварів».

 Фото: СтопКор

За словами мітингувальників, підприємство намагається захопити проросійський олігарх, тісно пов’язаний з представниками броварської влади.

«До нашого осередку в Броварах звернулися представники трудового колективу заводу, занепокоєні ситуацією, що виникла в місті. За їхніми словами, група осіб через «договорняки» з місцевою владою планує захопити підприємство. Ми змушені були відреагувати та повідомити про це правоохоронним органам та представникам чинної влади. Адже скільки олігархи продовжуватимуть безкарно збільшувати свої багатства за рахунок простих українців?» – наголосив активіст ВГО «Стоп корупції».

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Обурення акціонерів викликало й те, що рейдери нібито хочуть знести цей майновий комплекс задля звільнення території та майбутнього будівництва.

Як стверджують мітингувальники, через домовленості з Броварською міськрадою на чолі з мером Сапожком, відбувається спроба «віджати» чергове підприємство.

«У структурі акціонерів “Броварського заводу пластмас”, яких більш як 6 тисяч, також є іноземний інвестор. Ми дуже боїмося посягань. Будемо вдячні всім, хто зверне увагу на це, тому що це наші робочі місця, ми маємо акції цього підприємства. Підприємство працює і воно важливе для міста, адже “Броварський завод пластмас” є одним з найбільших платників податків у Броварах», – зазначив один із акціонерів.

Акціонери закликали можновладців звернути увагу на їхню проблему, адже «Броварський завод пластмас» дає роботу сотням людей та годує їхні родини.

Спочатку активісти стояли біля ТРЦ «Gulliver», далі рушили до МВС, потім до Верховної Ради України і наприкінці – до Офісу Президента.

 Фото: СтопКор
 Фото: СтопКор

Біля «Gulliver» до активістів вийшла представниця ТРЦ, яка повідомила, що учасники акції перешкоджають вільному проходу орендарям.

 Фото: СтопКор

Броварський завод пластмас вже багато років займає провідні позиції серед найбільших підприємств України в галузі переробки пластичних мас. Він був одним із небагатьох, який випускав подібну продукцію у всьому Радянському Союзі. З дня свого заснування – 22 березня 1966 року – завод постійно нарощував свій виробничий потенціал, динамічно розвивався, освоював нові прогресивні технології переробки полімерних матеріалів на вироби з використанням устаткування провідних австрійських, німецьких фірм та вітчизняних підприємств. З 1966 до 1991 року Броварський завод пластмас – державне підприємство «Броварський завод пластмас».

ПАТ «Броварський завод пластмас» – єдиний в Україні виробник труб напірних із непластифікованого полівінілхлориду (НПВХ) для забезпечення питного водопостачання.

Завод не раз змінював власника і зараз переживає не найкращі часи. Його було неодноразово перепрофільовано, а його виробничі потужності часто використовуються не за своїм призначенням.

Другие новости