ПоддержатьУкраїнська

У Києві затримали єпископа Московського патріархату – фігуранта "Миротворця" Юрія Харона

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві затримали єпископа Московського патріархату – фігуранта 'Миротворця' Юрія Харона

Священнослужитель був затриманий за ініціативою Держприкордонслужби. Архімандрит Гедеон намагався за допомогою звернення до суду зупинити процедуру надання автокефалії для української церкви, а активісти називають його проросійським пропагандистом.

Єпископа Московського патріархату, намісника Десятинного монастиря в українській столиці Юрія Харона (архімандрит Гедеон) затримали в аеропорту Бориспіль ввечері 13 лютого, повідомляє "Діалог.UA".

Скандальному батюшці не дали ступити на українську землю після того, як він вийшов з літака, який прилетів з Франкфурта о 18.00 за Києвом.

У Києві затримали єпископа Московського патріархату – фігуранта ''Миротворця'' Юрія Харона

Таку новину у соцмережах повідомив Олег Слободян – прес-секретар Державної прикордонної служби України. За його словами, у прикордонників був припис вилучити у Харона український закордонний паспорт, оскільки священик є громадянином декількох держав. Також Слободян уточнив, що з архімандритом зараз "працюють правоохоронні органи".

У Києві затримали єпископа Московського патріархату – фігуранта ''Миротворця'' Юрія Харона

Що стосується самого священика, то на його сторінці в facebook також з'явилися публікації з цього приводу. Уточнюється, що на підмогу до Гедеона примчали кілька нардепів, чиї дані не розкриваються, а також юристів, але їх "не пустили".

Пізніше Харону "стало погано". У пригоді єпископ і його прихильники звинувачують "українські спецслужби". За їхніми даними, священика вже найближчим часом можуть депортувати.

Другие новости