ПоддержатьУкраїнська

У Кропивницькому активісти навідалися до прокуратури через побиття депутатом пенсіонера

StopCor
StopCor

StopCor

У Кропивницькому активісти навідалися до прокуратури через побиття депутатом пенсіонера

30 червня громадські активісти місцевого осередку ВГО "Стоп корупції" разом із представниками центрального офісу організації та журналістами завітали до обласної прокуратури Кіровоградщини. Про це розповіли учасники рейду.

 ''Стоп корупції'' навідались до прокуратури Кіровоградщини. Фото: СтопКор

"Ми приїхали до Кіровоградської обласної прокуратури підтримати керівника світловодського відокремленого підрозділу "Стоп корупції" та депутата Олександрійської районної ради Віктора Дудіна. Вимагаємо зустрічі з прокурором", — повідомили активісти.

Стопкорівець Віктор Дудін опікується справою побиття активіста депутатом міськради Світловодська. Зазначимо, у лютому 2021 року депутат Світловодської міської ради Максим Бакуленко завдав тілесних ушкоджень громадському діячу, пенсіонеру Ігорю Кірілову. Наразі прокуратура направила справу на дорозслідування.

Саме з розслідуванням цієї справи Віктор Дудін пов’язує нещодавній підпал автівки його дружини на подвір’ї багатоповерхового житлового будинку, де він мешкає із родиною. 28 квітня вночі загорілась автівка дружини депутата та керівника обласного осередку ВГО "Стоп корупції" на Кировоградщині Віктора Дудіна. Усе вказує на те, що це був підпал.

Місцева громадськість занепокоєна затягуванням слідства за гучними справами побиття пенсіонера депутатом і підпалу автівки.

 Згоріла автівка родини стопкорівця і депутата Віктора Дудіна. Фото: СтопКор

Саме тому місцеві та столичні антикорупціонери завітали до прокуратури області. Утім до активістів ніхто не вийшов. Стопкорівцям повідомили, що прийом громадян не ведеться.

"У нас є низка питань з приводу кримінальних справ. Хочемо знати, в якому вони стані. З ким ми можемо з приводу них поспілкуватися?" — запитали активісти.

"У нас особисті прийоми призупинені… Там оголошення висить. Ми роз’яснювали вже, що в нас призупинений прийом… Звертайтеся на гарячу лінію", — повідомили борцям з корупцією… за телефоном гарячої лінії.

"Ви можете, якщо претензії є, оформити вашу заяву та спрямувати її на розгляд до керівництва обласної прокуратури в разі необхідності. А якщо це окружна прокуратура – то спрямувати до неї. Я можу прийняти у вас заяву усно з Ваших слів, — зазначили там.

У прокуратурі Кіровоградщини телефоном прийняли заяву щодо слідства у справах побиття пенсіонера та підпалу автівки. Також роз’яснили можливості оскарження дій і бездіяльності працівників прокуратури.

Зазначимо, 30 червня в Кропивницькому урочисто відкрили міський відокремлений підрозділ ВГО "Стоп корупції". Це вже 88-й осередок відомої антикорупційної організації.

Другие новости