ПоддержатьУкраїнська

У Нацбанку побажали мітингувальникам похилого віку "не замерзнути"

StopCor
StopCor

StopCor

У Нацбанку побажали мітингувальникам похилого віку 'не замерзнути'

Учасникам акції протесту, що вже понад місяць триває біля Національного банку Україну, а особливо людям похилого віку, в установі побажали "бути обачними", адже вони, мовляв, можуть "швидше замерзнути". Лист із "попередженням" опублікували на сторінці установи у Facebook.

 Скріншот/Facebook Національний банк України

"Велика кількість учасників мітингу під НБУ – це люди похилого віку. Саме їм варто бути найбільш обачними, адже вони мерзнуть швидше. Причина у тому, що люди похилого віку мають повільніший обмін речовин, а їхні судини є менш еластичними, тобто повільніше реагують на зміну температури. Також у людей похилого віку гірше постачання крові до кінцівок, тому швидше мерзнуть руки та ноги", – йдеться в пості.

Активістів під стінами Нацбанку таке повідомлення обурило й вони заявили, що це знущання з людей.

"Замість того, щоб нарешті вийти та поспілкуватися з українською спільнотою, яка замерзає під стінами НБУ й викликає на розмову його очільників, вони просто знущаються з неї. Вони нас бачать та чують, про що можна судити з цього посту, але все, на що їх вистачає – це лише глузування та побажання людям похилого віку "не замерзнути". Такий цинізм вражає. Вони сидять у теплих кабінетах, приїжджають сюди на дорогих автомобілях, куплених за наші кошти та ще й знущаються", – наголосив активіст Роман Литвин та додав, що таку маніпуляцію можна розцінювати як спроби уникнути відповідей з боку НБУ.

 Акція триває вже більше місяця Фото: СтопКор

Нагадаємо, протести під Нацбанком тривають вже понад місяць. Люди вимагають, щоби керівників регулятора в особі Якова Смолія та його заступниці Катерини Рожкової притягли до відповідальності за корупційні схеми.

В ході протестів до 15 громадських організацій долучилися працівники металургійних заводів, яким вже понад 4 місяці не виплачують зарплати через політику НБУ, ошукані вкладники банків "Дельта банк", "Хрещатик" та "Фінанси та кредит", а також представники Добровольчого Руху ОУН та ветерани АТО.

Другие новости