ПоддержатьУкраїнська

У парламенті розглядають корупцію у федерації футболу, головний фігурант – Павелко

StopCor
StopCor

StopCor

У парламенті розглядають корупцію у федерації футболу, головний фігурант – Павелко

У столиці розпочалось організаційне засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства очільником Федерації футболу України, головою комітету з питань бюджету Верховної Ради України 8-го скликання Павелком А.В. при розгляді питання фінансування та реалізації бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України у 2017-2018 роках".

У Києві ТСК розглядає справу про корупцію у федерації футболу Фото: ''СтопКор''

До складу ТСК входить 8 народних депутатів. Секретарем комісії обрано Михайла Цимбалюка ("Батьківщина").

Пан Цимбалюк повідомив, що на наступному засіданні заслухають правоохоронців, які ведуть справи щодо ФФУ. На його думку, процес діяльності ТСК має бути максимально неполітизованим: "Ми фахівці й хочемо встановити істину", – наголосив секретар комісії.

Як зауважив член ТСК Григорій Мамка, завданням комісії є встановити та перевірити факти, які були викладені в ЗМІ. До роботи ТСК будуть залучати журналістів, що проводили розслідування. Планується також створити ресурс, до якого усі охочі могли б надавати інформацію щодо корупції Павелка. До участі запрошують спортсменів, медійників, активістів, представників громадськості.

Пан Мамка також повідомив, що результатів роботи комісії варто очікувати вже за пів року.

Нагадаємо, минулого тижня Генпрокуратура підтвердила наявність п'яти кримінальних проваджень проти Української асоціації футболу і її президента Андрія Павелка.

У жовтні в ефір вийшло розслідування журналіста "СтопКору" Кирила Вольного "Корупційний хет-трик Андрія Павелка", де було викрито корупційні схеми заробітку Федерації футболу України та розкішний спосіб життя її очільника.

Зокрема, коли пан Павелко очолював бюджетний комітет парламенту, "кишенькове" підприємство ФФУ забезпечили державним фінансуванням на 270 мільйонів гривень на рік.

15 листопада Верховна Рада ухвалила постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування можливого порушення законодавства президентом УАФ Андрієм Павелком. За постанову проголосувало 260 депутатів.

Другие новости