ПоддержатьУкраїнська

У Росії відреагували на нові санкції України

StopCor
StopCor

StopCor

У Росії відреагували на нові санкції України

Нові антиросійські санкції України, під які потрапили Інтернет-ресурси в РФ, в Кремлі поки прокоментували стримано. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що вони будуть взаємними.

Новину повідомляє "Преса України".

"Ми дуже уважно відстежуємо ситуацію і, звичайно, не забуваємо про принцип взаємності", – сказав Пєсков, відповідаючи на питання про те, чи будуть у зв'язку з санкціями прийняті будь-які контрзаходи стосовно українських інформаційних ресурсів.

Санкції України щодо російських ЗМІ та інформаційних ресурсів суперечать абсолютно всім підписаним Україною європейським конвенціям про свободу інформації, заявив голова тимчасової комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії із засобами масової інформації Олексій Пушков.

Сенатор вважає, що Україна таким чином намагається виховати нове покоління громадян у власному розумінні патріотичного духу.

"Це давній процес, мою телепрограму "Постскриптум" заборонили ще при Ющенку. Це є спробою Києва зберегти інформаційну монополію і виключити можливість отримання українцями правдивої та об'єктивної інформації", – сказав Пушков.

Сам Пушков, який опинився в українському списку санкцій третій рік поспіль, підкреслив, що розширення списку санкцій відносно російських юридичних і фізичних осіб безглузде, особисто він не відчуває через це ніяких проблем.

"Я особисто нічого не відчуваю від цього списку, мене і так і гарячим калачем на Україну не заманиш – як і переважну більшість фігурантів списку. Я не розумію, на що розраховує Україна, розширюючи ці списки, чого вона хоче цим домогтися", – додав Пушков, назвавши складання списків і їх розширення "чистим політиканством".

Нагадаємо, російські Інтернет-ресурси, серед яких соцмережі Вконтакте та Однокласники, а також пошукова система Яндекс, опинилися під забороною в Україні. Відповідний указ був підписаний президентом України Петром Порошенком, а розробленим перед цим РНБО України в рамках планів з розширення антиросійських санкцій.

Другие новости