ПоддержатьУкраїнська

У розмові із західними колегами Путін згадав про блокаду Донбасу

StopCor
StopCor

StopCor

У розмові із західними колегами Путін згадав про блокаду Донбасу

Лідери трьох з чотирьох країн, що входять до складу Нормандського формату, а саме Франції, Німеччини та РФ, обговорили ситуацію із загостренням на Донбасі. Головною темою розмови була "дорожня карта", проте російський президент Володимир Путін торкнувся також питання блокади регіону.

У розмові із західними колегами Путін згадав про блокаду Донбасу

Зокрема, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд і президент Росії Володимир Путін погодилися, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб заспокоїти ситуацію на лінії контакту сторін на Донбасі, повідомила прес-служба німецького уряду.

При цьому, як зазначив спікер Штеффен Зайберт, канцлер закликала російського керівника застосувати для цього свій вплив на сепаратистів.

У прес-службі Єлисейського палацу лише коротко повідомили про цю розмову, зазначивши, що темою розмови Олланда і Меркель з Путіним було продовження "мінського процесу" на наступних тижнях.

Крім того, західні керівники висловили російському колезі співчуття у зв'язку з нападом в Санкт-Петербурзі, повідомили в Парижі та в Берліні. Всі троє погодилися далі посилити співпрацю в боротьбі з тероризмом, зокрема, прискорити обмін інформацією з цього приводу.

У прес-службі Кремля в своєму повідомленні про цю розмову до цього додали, що Путін висловлювався на користь "невідкладного запуску роботи для реалізації політичних аспектів мінських домовленостей" і "синхронізації кроків у сферах безпеки та політичного врегулювання". На його думку, саме це повинно бути відображено в проекті "дорожньої карти" щодо порядку виконання пунктів мінських угод, які зараз готують помічники чотирьох керівників "нормандського формату".

Крім того, повідомили в Москві, Путін підкреслював співрозмовникам "необхідність якнайшвидшого зняття Києвом блокади регіону і вжиття невідкладних заходів для вирішення соціально-економічних проблем населення Донбасу".

Про реакцію на це керівників Німеччини та Франції в цьому повідомленні не згадано.

Напередодні в понеділок, канцлер Німеччини й президент Франції говорили телефоном і з президентом України Петром Порошенком. Як повідомили на Банковій, вони обговорили порушення Росією і підтримуваними нею бойовиками режиму "тиші" на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко відреагував на те, що російсько-терористичні сили не дотримуються режиму тиші, про який українська сторона домовилася з ними з 1 квітня. Він розповів про заходи, до яких вдасться, якщо обстріли триватимуть.

Другие новости