ПоддержатьУкраїнська

У січні затримали сотні хабарників "різного рівня" – Луценко

StopCor
StopCor

StopCor

У січні затримали сотні хабарників 'різного рівня' – Луценко

Юрій Луценко відзвітував про роботу ГПУ. За його словами, у січні було затримано сотні хабарників "різного рівня". Генпрокурор також розповів, які суми вимагають зловмисники.

1 лютого стало відомо, що у перший місяць нового року в Україні було затримано 800 хабарників. Всі разом вони вимагали близько мільйона гривень. Про це розповів Генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі одного з українських телеканалів.

"Загальна сума хабарів, які вони вимагали – близько мільйона гривень і в сумі 70 000 доларів. Це абсолютно різні справи. Це приблизно, можливо, 400-600 випадків. Бо беруть по одному, по двоє, по троє", – наголосив Луценко.

За словами Генпрокурора, серед хабарників є голови районних адміністрацій, працівники комунальних підприємств тощо. Він особливо наголосив, що для таких людей це повсякденна робота.

"За останні два роки – 2017 і 2018-й, це вже повноцінні роки, коли я на посаді – отримали вироки 2795 хабарників. Це вже конкретні вироки. Ще 5500 – в судах. І це щоденна важка робота прокурорів щодо підтримки звинувачення, по доведенню провини. І щотижня ми також отримуємо результати", – резюмував голова ГПУ.

Другие новости