ПоддержатьУкраїнська

У “СН” не захотіли назвати суму витрат на Всеукраїнське опитування президента

StopCor
StopCor

StopCor

У “СН” не захотіли назвати суму витрат на Всеукраїнське опитування президента

У партії "Слуга народу" відмовилися називати суму коштів, витрачену на проведення опитування 5 запитань від Зеленського у день місцевих виборів 25 жовтня. Про це йдеться у відповіді партії на запит "Української правди", оприлюдненій в четвер, 19 листопада, передає "Прямий".

 Фото: УП

У партії послалися на закон Про доступ до публічної інформації, згідно з яким юридичні особи, які не є суб’єктами владних повноважень, зобов’язані надавати інформацію тільки тоді, якщо це пов’язано з використанням бюджетних коштів. А в "Слузі народу" говорять, що опитування було оплачене за рахунок внесків на підтримку партії.

"Тому в політсилі відповіли, що інформація про фінансування 5 запитань від президента не є публічною інформацією. При цьому "Слуга народу" запевнила, що витрати будуть відображені в звіті за 4 квартал року", – йдеться в повідомленні.

У “СН” не захотіли назвати суму витрат на Всеукраїнське опитування президента

Видання ще 13 жовтня, в день, коли президент анонсував опитування, звернулося в його Офіс з переліком уточнень. Серед іншого, журналісти просили повідомити, на які кошти буде проведено опитування, яку сума на це виділено, і надати копію кошторису.

В Офісі президента спочатку відповіли, що продовжують термін розгляду запиту до 20 днів замість п’яти. А згодом ОП надіслав лист, в якому не відповів на жодне з питань і повідомив, що переслав запит "Слузі народу" як організатору опитування.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, у Росії негативно відреагували на нову резолюцію ООН щодо ситуації в Криму.

Другие новости